fbpx Skip to content

Backstage bij de finale van de Elite Model Look

Backstage bij de finale van de Elite Model Look

Na een succesvol avontuur tijdens Amsterdam Fashion Week, werden de Style School ‘dressers’ dit keer opgeroepen voor de finale van de Elite Model Look. De talenten van Style School ByDanie mochten hier aan de slag als kleedster. De organisatie van de modellencompetitie biedt onze ‘upcoming stylisten’ een geweldig groot podium. De studenten waren namelijk verantwoordelijk voor de styling van alle modellen op de catwalk. Sommigen kenden het klappen van de zweep dankzij hun ervaring op Amsterdam Fashion Week, voor andere studenten was dit een gloednieuwe beleving. En wat voor een beleving! Wij geloven dat je in de praktijk nog beter leert hoe een professionele stylist te werk gaat en wat het inhoudt om dit vak te bekleden. Learning by doing!

De Elite Model Look werd gehouden in het prachtige Beurs van Berlage – hartje centrum. De kleding en styling lag in handen van Danie Bles en onze studenten ondersteunden haar waar nodig. De studenten kregen ieder een finalist toegewezen, die ze van top tot teen mochten aankleden. Oefenen, kleding checken, stomen en stylen. De Style School girls ‘rockten’ de finale. Petje af, want achter de schermen is zo’n fashion show hectisch en ligt er ineens een grote druk op je schouder. Maar onze stylisten hielden het hoofd koel. We’re soooo proud!

Foto’s: Simone Frank

Other stories

Other stories

Masterclass Ronald van der Kemp: Learn from your heroes

Masterclass Ronald van der Kemp: Learn from your heroes

Voor Ronald van der Kemp, de bekende Nederlandse fashionontwerper, draait alles om upcycling en sustainability. Met zijn label ‘RVDK’ reisde…
Become a professional personal stylist

Become a professional personal stylist

Doe je niets liever dan mensen helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Vind je het leuk om iemand…
AFW Studio: Elzinga Studio

AFW Studio: Elzinga Studio

Het is zover, AFW studio gaat bijna beginnen! Ook deze editie werkt Amsterdam Fashion Week weer uitsluitend met studenten van…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.