fbpx Skip to content

Interview Fashion Director Cara

Interview Fashion Director Cara

Cara Schiffelers draagt de chique naam ‘Fashion Director’. Zij is verantwoordelijk voor de modepagina’s in de bekende magazines Grazia en Marie-Claire. Vorige week gaf deze leading lady een masterclass aan de getalenteerde Fashion Styling cursisten en zij gelooft nog heilig in pretty print. Reden genoeg om haar aan de tand te voelen over het stylingvak.

Cara, je werkt al meer dan 25 jaar in de wereld van modebladen. Hoe ben je ooit gestart?

Na mijn afstuderen als docente Frans en Textiele werkvormen ben ik vertrokken naar Parijs. Daar heb ik vijf jaar gewoond en gestudeerd. Ik ben daar als Pers Attaché gaan werken bij mijn favoriete ontwerper Yohji Yamamoto. Voor een baan als Fashion Editor bij Elle ben ik terug gekomen. Ik heb daar gewerkt als stylist en ben vervolgens tien jaar werkzaam geweest als Fashion Director. Vervolgens ben ik in diezelfde functie freelance voor Grazia gaan werken. Sinds 2016 ben ik in vaste dienst als Fashion Director bij Pijper Media voor Grazia en Marie-Claire.

Wat vind je het leukste aan jouw vak?

Dat geen enkele dag hetzelfde is. Het maken van internationale modebladen is elke dag weer een creatieve uitdaging. Die uitdaging ga ik samen met mijn modeteam volop aan. Het uiteindelijke creatieve resultaat in de bladen (wekelijks Grazia en maandelijks Marie-Claire) is de ‘reward’ voor al het harde, intensieve werken. Het ontmoeten van nationaal en internationaal modetalent doet mijn modehart al meer dan 25 jaar sneller kloppen.

Vertel eens iets meer over jouw rol op Style School ByDanie

Ik ben een gastdocente, die de studenten heel graag een kijkje in de keuken laat nemen op de redactie. Zo geef ik ze inzicht in de wonderbaarlijk interessante wereld van het maken van een modeglossy. Ik breng mijn know how graag aan studenten over die net zo eager zijn om in deze wereld hun toekomstige carrière op te bouwen.

Wat maakt de Style School uniek volgens jou?

De Style School biedt een op de markt gerichte styling-opleiding en cursussen, die je met alle vakspecialisten in aanraking laten komen. Ze bieden je een unieke kans om in een relatief korte tijd heel veel know how te kunnen vergaren. Als student van Style School ByDanie zit je al in de buurt van het mode-haardvuur. Aan jou de eer om deze warmte volop te omarmen en daar gretig gebruik van te maken.

Welke gouden tip geef je de cursisten mee?

Laat jezelf zien en van je horen op de beste manier. Ga geen enkele klus uit de weg, toon je volle inzet en gedrevenheid en laat je dagelijks, iedere minuut, inspireren door al het moois om je heen. De vertaling daarvan naar je eigen werk is dé manier om je te presenteren. Waar je ook bent. Good luck!

Heeft Fashion Director Cara je geïnspireerd om het beste uit jezelf te halen? In april gaat er weer een nieuwe groep Fashion Styling van start. Don’t be late. Schrijf je hier in!

Other stories

Other stories

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Een allround stylist, het klinkt leuk.. Maar wat is dat nou precies? Als allround stylist ben je breed inzetbaar in de…
Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Modejournalist, content creator en influencer Stehanie Broek bezocht onlangs de Allround Styling studenten op de Style School. Ze vertelde de…
We're hiring: Creatieve content stagiaire

We're hiring: Creatieve content stagiaire

Wij zoeken een leuke, creatieve & forward-thinking stagiaire. Je zult je onder andere bezighouden met het creëren van content voor…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.