fbpx Skip to content

Student spotlight: Eva Sprajc

Student spotlight: Eva Sprajc

In de Student Spotlight leer je de studenten van Style School ByDanie kennen. Zij vertellen alles over hun loopbaan, hun passie voor mode en ervaringen met de Style School. Vandaag is het de beurt aan Allround Styling student Eva.

Eva, vertel kort eens iets over jezelf

Ik ben Eva Sprajc en ik ben 21 jaar. Sinds ik kan praten heb ik al discussies over wat ik wel en niet aan wilde. Mode zat er dus al vroeg in. Ik kan niet zonder mijn honden, vind alles wat met kerst te maken heeft geweldig en ik werk voor America Today. Het liefst ga ik uiteten met mijn vriend, vrienden en familie of doe ik lekker even helemaal niks. Mij mag je wakker maken voor pasta, truffel en dirty chai.

Waarom heb je voor de jaaropleiding Allround Styling gekozen?

Fashion is altijd een passie geweest. Van jongs af aan heeft mode mij geïnspireerd en dan met name het stylen van anderen – iemand een nieuwe look geven. Tijdens mijn mbo-opleiding ben ik al naar de info dag van Style School ByDanie geweest en ik wist direct dat deze opleiding mij aansprak. In de praktijk blijkt dit ook zo te zijn. Ik vind de lessen enorm leuk. Je krijgt wel veel werk mee voor thuis. Ook dat is allemaal super leuk.

Wat maakt dit vak zo bijzonder?

Voor anderen een nieuwe look creëren, iemand blij en weer zelfverzekerd maken. Of juist een bepaald imago zoeken dat past bij een persoon. Je bent altijd met mensen bezig en elke dag is anders.

“Het lijkt me een leuk project om de presentatoren van het weer en nieuws te stylen!”

Hoe zie jij jouw carrière in de modewereld voor je?

Dat vind ik een lastige vraag, omdat er zoveel mogelijkheden zijn in de modebranche die ik nog niet ken. Ik zou eerst graag willen ’rondsnuffelen’. Zeker ook ervaring opdoen. Zo kan ik later als zelfstandig stylist aan diverse projecten werken. Over vijf jaar hoop ik een ervaren stylist te zijn die gevraagd wordt voor stylingopdrachten. Juist de diversiteit van projecten spreekt mij aan.

Welke stylist inspireert jou?

Laatst hadden wij een masterclass van Jetteke van Lexmond en ik vond haar een hele inspirerende vrouw. Zij sprak met zoveel liefde over haar vak. Dat kon je ook zien en voelen aan de foto’s die zij liet zien.

Wil jij net zoals Eva je dromen volgen? Klik hier voor de jaaropleiding Allround Styling.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.