fbpx Skip to content

Student spotlight: Darcheleen Oedai

Student spotlight: Darcheleen Oedai

In de Student Spotlight leer je de studenten van Style School ByDanie kennen. Zij vertellen alles over hun loopbaan, hun passie voor mode en ervaringen met de Style School. Vandaag is het de beurt aan Allround Styling student Darcheleen.

Darcheleen, vertel kort eens iets over jezelf

Mijn naam is Darcheleen Oedai, ik woon in Den Haag en ben 28 jaar. Op het moment ben ik werkzaam als manager in hotel/restaurant ’t Goude Hooft te Den Haag. Ik ben gek op winkelen (schoenen zijn mijn fav) en gezelligheid met vriendinnen. Ik houd niet van regen en file parkeren vind ik verschrikkelijk. Twee zomers heb ik op Ibiza gewerkt op een boot, dit was tot nu toe de leukste tijd ever. De mensen die je leert kennen, de ervaring die je op doet en natuurlijk het lekkere weer. De meeste mensen herkennen mij aan mijn hysterische outfits. Ik ben niet vies van een pailletje of glittertje. Heb veel basics maar combineer het net even anders dan “normaal”.

Waarom heb je voor de jaaropleiding Allround Styling gekozen?

Omdat ik graag iets met styling wilde doen, maar wist niet goed waar te beginnen. Toen kwam een vriend van mij met deze opleiding en heb ik er wat meer research naar gedaan. De opleiding sprak mij heel erg aan, omdat het praktijkgericht is en de opleiding maar één schooljaar duurt. Weer 4 jaar, 5 dagen naar school is niet voor mij weggelegd.

Met welke designer zou je willen samenwerken?

Ik vind Balmain, Olivier Rousteing heel vet!

“Ik ben niet vies van een glittertje!”

Hoe zie jij jouw carrière in de modewereld voor je?

Dat zou ik nu nog niet durven zeggen, maar ik hoop veel stylingklussen te mogen doen of te werken bij een vast programma. Dat lijkt me erg tof.

Wie inspireert jou?

De masterclass van Jetteke van Lexmond vond ik erg leuk. Tof verhaal, erg inspirerend en wat
een leuke vrouw. Anna dello Russo is mijn favoriete stijlicoon, zo lekker gek en apart maar toch vrouwelijk. En Gilda Ambrosio vind ik ook een erg tof stijltje hebben.

Net zoals studente Darcheleen opgeleid worden tot stylist? Klik hier om je in te schrijven voor de jaaropleiding Allround Styling.

Other stories

Other stories

Results: Still Shoot

Results: Still Shoot

Met still life styling, ofwel product styling, verzorg je niet de styling van de modellen maar de styling van items…
Vrijwerk shoot van Frauke

Vrijwerk shoot van Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Vrijwerk shoot van Julia

Vrijwerk shoot van Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.