fbpx Skip to content

Preparations: Style School dressers for AFW

Preparations: Style School dressers for AFW

Style School ByDanie barst van het stylingtalent. En dat mag niet onopgemerkt blijven. De talenten van dé styling school van Nederland krijgen de kans om backstage als dresser aan de slag te gaan tijdens AFW Studio. Ook bij filialen van warenhuis Hudson’s Bay worden plekken vervuld door personal stylisten van de school. Zij zijn aanwezig om klanten te voorzien van professioneel stylingadvies. Wij spraken met Zoë en Ebru over de hun deelname aan dit modespektakel.

Zoë Wagenaar over Amsterdam Fashion Week: “Ik volg de jaaropleiding Allround Styling. Mijn passie voor mode is groot en ik ben mega blij dat ik weer – ik was vorige editie ook aanwezig als dresser – deel mag uitmaken van het SSBD x AFW team. Het is echt een mega kans voor een beginnend stylist. In één dag leer je super veel over hoe het er tijdens fashion shows aan toe gaat, hoe je onder druk moet presteren en hoe het is om met designers samen te werken. Het is tevens een hele goede plek om te netwerken.

Hoe ik me voorbereid? Ik zorg dat mijn stylingkit compleet is. Klemmetjes voor het innemen van kleding, kledingrollen, veiligheidsspelden, tape voor het afplakken van schoenen, noem het maar op. Het is belangrijk dat ik dit allemaal bij me heb. Ook doe ik onderzoek naar de designers, waarvoor ik aan de slag ga. Zo ken ik hun stijl en weet ik wat ik kan verwachten van de sets. Hoe vaker ik dit doe, hoe beter het gaat. Learning by doing!”

Ebru Durmaz over Hudson’s Bay

Other stories

Other stories

Kick-off Fashion & Media Styling

Kick-off Fashion & Media Styling

Afgelopen dinsdag was het zover, de kick-off voor de nieuwe groep cursisten Fashion & Media Styling! Het leslokaal van Style…
Stylist Patty Zomer kwam langs op de Style School

Stylist Patty Zomer kwam langs op de Style School

Vorige week stond niemand minder dan Patty Zomer voor de klas en deelde ze haar ervaring met de studenten van…
Results: Editorial shoot

Results: Editorial shoot

Enkele weken geleden verzamelden de cursisten Fashion & Media Styling zich bij Studio Enstige Zaken voor hun Editorial shoot. In…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.