fbpx Skip to content

Preparations: Style School dressers for AFW

Preparations: Style School dressers for AFW

Style School ByDanie barst van het stylingtalent. En dat mag niet onopgemerkt blijven. De talenten van dé styling school van Nederland krijgen de kans om backstage als dresser aan de slag te gaan tijdens AFW Studio. Ook bij filialen van warenhuis Hudson’s Bay worden plekken vervuld door personal stylisten van de school. Zij zijn aanwezig om klanten te voorzien van professioneel stylingadvies. Wij spraken met Zoë en Ebru over de hun deelname aan dit modespektakel.

Zoë Wagenaar over Amsterdam Fashion Week: “Ik volg de jaaropleiding Allround Styling. Mijn passie voor mode is groot en ik ben mega blij dat ik weer – ik was vorige editie ook aanwezig als dresser – deel mag uitmaken van het SSBD x AFW team. Het is echt een mega kans voor een beginnend stylist. In één dag leer je super veel over hoe het er tijdens fashion shows aan toe gaat, hoe je onder druk moet presteren en hoe het is om met designers samen te werken. Het is tevens een hele goede plek om te netwerken.

Hoe ik me voorbereid? Ik zorg dat mijn stylingkit compleet is. Klemmetjes voor het innemen van kleding, kledingrollen, veiligheidsspelden, tape voor het afplakken van schoenen, noem het maar op. Het is belangrijk dat ik dit allemaal bij me heb. Ook doe ik onderzoek naar de designers, waarvoor ik aan de slag ga. Zo ken ik hun stijl en weet ik wat ik kan verwachten van de sets. Hoe vaker ik dit doe, hoe beter het gaat. Learning by doing!”

Ebru Durmaz over Hudson’s Bay

Other stories

Other stories

Become a professional personal stylist

Become a professional personal stylist

Doe je niets liever dan mensen helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Vind je het leuk om iemand…
AFW Studio: Elzinga Studio

AFW Studio: Elzinga Studio

Het is zover, AFW studio gaat bijna beginnen! Ook deze editie werkt Amsterdam Fashion Week weer uitsluitend met studenten van…
Shopping Experience: van Dijk

Shopping Experience: van Dijk

Wie de winkel Van Dijk in Waalwijk kent, maakt spontaan een sprongetje van enthousiasme. In dit fashion walhalla hadden de Personal…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.