fbpx Skip to content

Preparations: Style School dressers for AFW

Preparations: Style School dressers for AFW

Style School ByDanie barst van het stylingtalent. En dat mag niet onopgemerkt blijven. De talenten van dé styling school van Nederland krijgen de kans om backstage als dresser aan de slag te gaan tijdens AFW Studio. Ook bij filialen van warenhuis Hudson’s Bay worden plekken vervuld door personal stylisten van de school. Zij zijn aanwezig om klanten te voorzien van professioneel stylingadvies. Wij spraken met Zoë en Ebru over de hun deelname aan dit modespektakel.

Zoë Wagenaar over Amsterdam Fashion Week: “Ik volg de jaaropleiding Allround Styling. Mijn passie voor mode is groot en ik ben mega blij dat ik weer – ik was vorige editie ook aanwezig als dresser – deel mag uitmaken van het SSBD x AFW team. Het is echt een mega kans voor een beginnend stylist. In één dag leer je super veel over hoe het er tijdens fashion shows aan toe gaat, hoe je onder druk moet presteren en hoe het is om met designers samen te werken. Het is tevens een hele goede plek om te netwerken.

Hoe ik me voorbereid? Ik zorg dat mijn stylingkit compleet is. Klemmetjes voor het innemen van kleding, kledingrollen, veiligheidsspelden, tape voor het afplakken van schoenen, noem het maar op. Het is belangrijk dat ik dit allemaal bij me heb. Ook doe ik onderzoek naar de designers, waarvoor ik aan de slag ga. Zo ken ik hun stijl en weet ik wat ik kan verwachten van de sets. Hoe vaker ik dit doe, hoe beter het gaat. Learning by doing!”

Ebru Durmaz over Hudson’s Bay

Other stories

Other stories

Bezoek mode ontwerper David Laport

Bezoek mode ontwerper David Laport

Visiting a fashion designer! De studenten werden vorige week nogmaals het centrum van Amsterdam ingestuurd voor field trip nummer twee.…
Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Graduation Time! Afgelopen vrijdag was het zo ver. Na een jaar hard werken, ervaring opdoen en een netwerk opbouwen was…
Graduation day for the second class Allround Styling

Graduation day for the second class Allround Styling

Zoals je in onze vorige blog wellicht al hebt gelezen stond de eerste week van juli in het teken van…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.