fbpx Skip to content

Report: Amsterdam Fashion Week x Style School ByDanie

Report: Amsterdam Fashion Week x Style School ByDanie

De derde editie van Amsterdam Fashion Week, onder leiding van onze Creative Director Danie Bles, werd door niemand minder dan Ronald van der Kemp afgetrapt. Deze editie werd Amsterdam op verschillende locaties omgetoverd tot een waar modefeestje en onze stylisten waren erbij!

Onze studenten van de opleiding en cursussen zijn ook deze keer aan de slag gegaan tijdens Amsterdam Fashion Week. Ze werkten backstage als kleedsters tijdens de shows van Ninamounah, Batavia Stad x Duran Lantink en Natan Couture. Als ‘dresser’ ben je verantwoordelijk voor het kleden van de modellen en zorg je ervoor dat ze de juiste look dragen. Sterre, student jaaropleiding Allround Mode Styling:

“Twee jaar geleden was ik aanwezig bij een show van Amsterdam Fashion Week. Ik vroeg me gelijk af hoe het er backstage aan toe zou gaan. Toen ik via Style School ByDanie deze kans kreeg kon ik het bijna niet geloven. Ik vond het zo speciaal! Dit is de tweede editie dat ik backstage als kleedster aan de slag ga. Het zijn hectische dagen, maar super leerzaam. Ik krijg er veel energie van!” Sara, cursist Personal Styling:

“Ik heb 1,5 jaar geleden de cursus Personal Styling gevolgd aan Style School ByDanie. Ik vind het erg leuk dat ik nog steeds gevraagd wordt om backstage te werken tijdens dit soort mode events. Deze editie was de show van Batavia Stad x Duran Lantink het hoogtepunt. Naast backstage als dresser te werken mocht ik ook nog eens als figurant de catwalk op! Hoe gaaf is dat?!”

Bedankt voor dit heerlijke mode weekend!
Amsterdam Fashion Week, see you next year!

Other stories

Other stories

Danie’s 5 Favorites: Instagram accounts.

Danie’s 5 Favorites: Instagram accounts.

Instagram accounts you must follow! Voor iedereen die gek is op fashion en styling is Instagram dé plek om inspiratie…
Hoe kies je de juiste opleiding?

Hoe kies je de juiste opleiding?

In deze blog vertellen we je waarom het maken van een bewuste keuze voor een opleiding van essentieel belang is.…
Shop on Sunday: The bralette

Shop on Sunday: The bralette

OH LA LA Een opvallend item dat we veelvuldig op de catwalks voorbij hebben zien komen, is de beha of…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.