fbpx Skip to content

Student report Masterclass Jetteke van Lexmond

Student report Masterclass Jetteke van Lexmond

Regelmatig komt de crème de la crème van de Nederlandse fashion industry langs en dit keer was het de beurt aan Jetteke van Lexmond. Samen met haar schattige oppashond Bobbie, kwam ze afgelopen donderdag vol enthousiasme de klas met Allround Mode Styling studenten binnen gelopen. Onze student Lisa Tervoort deelt haar ervaring van de masterclass in deze blog. Dit wil je niet missen!
Jetteke is tegenwoordig contributing Fashion Editor voor Vogue Nederland, maar het begon allemaal tijdens haar stage voor het weekblad YES. Tijdens haar stage maakte ze zichzelf al snel onmisbaar. Ze kreeg de kans om na haar stage te solliciteren naar een vaste functie. Uit veel gegadigden werd ze gekozen! Een week later, toen Jetteke nog maar 21 jaar oud was, stond ze in Miami met twee koffers vol en had ze de leiding over een heel team. Zo snel kan het dus gaan! Nadat Jetteke haar verhaal gedaan had, was het tijd voor vragen vanuit de klas. Vragen waren er genoeg, want Jetteke had ons mega enthousiast en nieuwsgierig gemaakt! Zo vroegen we haar op welk werk ze het meest trots is. ‘Hmmm dit is dan toch wel de shoot met Doutzen voor VOGUE Nederland’, antwoordde ze. Bij de shoot werd Doutzen vastgelegd op de plek waar zij zich het meeste thuis voelde en dit was haar geboorteplaats in Friesland. Hier heeft Jetteke met haar team een hele pure shoot met Doutzen neergezet. Een andere favoriet van Jetteke was de shoot in Peru met Cato van Ee. Haar advies voor beginnende stylisten, like us, luidde als volgt: ‘Doe iets wat je eigen is. Ook al vind je iets van iemand anders super cool, probeer er dan wel je eigen draai aan te geven’. Deze masterclass zat vol met inspiratie en was erg interessant om naar te luisteren. De tijd vloog voorbij en dit is altijd een goed teken. Ik vond het zelf heel fijn om echt iemand uit het vak te spreken zodat je een goed beeld kan krijgen van hoe het er nou écht aan toe gaat. Aangezien ze nu ook echt voor onze neus stond, konden we haar ook het hemd van het lijf vragen. Deze masterclass heeft voor mij nog meer bevestigd dat ik bij Style School ByDanie op de juiste plek zit! Wil je net als Lisa volgend jaar beginnen met de populaire jaaropleiding Allround Mode Styling? Neem contact met ons op en wie weet, ben jij volgend jaar bij alle masterclasses van professionals uit het vak!

Other stories

Other stories

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Graduation Time! Afgelopen vrijdag was het zo ver. Na een jaar hard werken, ervaring opdoen en een netwerk opbouwen was…
Graduation day for the second class Allround Styling

Graduation day for the second class Allround Styling

Zoals je in onze vorige blog wellicht al hebt gelezen stond de eerste week van juli in het teken van…
Life is like a red carpet, walk it!

Life is like a red carpet, walk it!

Tijdens het blok TV & Celebrity Styling daagden educators en stylisten Kelly Huijsman & Björn Franke de studenten Allround Styling…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.