fbpx Skip to content

Student spotlight: Lisan

Student spotlight: Lisan

In de Student Spotlight leer je de studenten van Style School ByDanie kennen. Zij vertellen alles over hun loopbaan, hun passie voor mode en ervaringen met de Style School. Vandaag is het de beurt aan Allround Mode Styling student Lisan.

Lisan, vertel kort eens iets over jezelf

Ik ben Lisan, 22 jaar oud en woon op mezelf in Amsterdam. Momenteel werk ik als verkoopspecialist bij My Jewellery in de 9 straatjes. Door mijn liefde voor shoppen ben ik terecht gekomen bij Style School ByDanie. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Ondanks dat ik inmiddels al 5 jaar op mezelf woon in Utrecht en Amsterdam, kan je me nog steeds herkennen aan mijn zachte G en Brabantse spontaniteit. Ik vind het heerlijk om outfits van mensen te bekijken op festivals.  Naast studie en werk kan je me vinden op het terras met een rood wijntje en een borrelhapje.
 
 

Wat maakt dit vak zo leuk?

Dit vak is zo leuk, omdat elke dag anders is. Je werkt met verschillende mensen samen, andere locaties en verschillende projecten. Er is mega veel variatie waardoor een werkdag nooit saai is.

 

Waarom heb je voor de opleiding Allround Mode Styling gekozen en hoe ervaar je de lessen tot nu toe?

Ik heb voor de jaaropleiding gekozen, omdat ik altijd al wel goed zag welke setjes bij elkaar passen maar hierin toch nog wat meer creativiteit en onderbouwing wilde hebben.  Ik wil leren om meer ‘out of the box’ te denken. Voordat ik begon ging mijn voorkeur voornamelijk uit naar personal styling, omdat dat meer in mijn straatje ligt. Maar nu we eenmaal bezig zijn met fashion styling merk ik dat ik hier ook heel enthousiast van word. De lessen zijn super interessant en leerzaam. Het is superleuk om in zo’n korte tijd al zoveel progressie te zien bij jezelf, maar ook bij de rest van de klas.

 

“Work hard, so you can shop harder”

Welke stylist inspireert jou?

Ik vind wat Kelly Huijsman doet heel leuk. Wat zij doet is voor mij echt mijn droombaan op dit moment. Het lijkt me dan ook superleuk om Chantal Janzen te stylen voor een programma waarin je ook een finale-look kan stylen. Ze lijkt me spontaan en fijn om mee te werken!

 

Hoe zie je je carrière in de modewereld tegemoet?

Ik hoop over een tijdje de styling te doen van een tv-programma, celebrities/artiesten of personen die zelf geen tijd hebben om na te denken over hun outfits. Tegen die tijd wil ik een goede, gewilde personal stylist zijn in de tv-wereld!

 
 
Net zoals Lisan aan de slag met je passie voor styling? Schrijf je hier in voor de Jaaropleiding Allround Mode Styling op Style School ByDanie. It’s never too late to follow a dream!

 

Other stories

Other stories

Eindshoot Frauke

Eindshoot Frauke

Tijdens de jaaropleiding Allround Styling krijgen de studenten als laatste opdracht de kans om hun eigen shoot van top tot…
Eindshoot Julia

Eindshoot Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het…
Results: Texture Shoot

Results: Texture Shoot

De Fashion Styling cursisten verzamelden zich een aantal weken geleden bij studio Ernstige Zaken – het fotografiehart van Amsterdam. In dit…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.