fbpx Skip to content

AFW Studio: Elzinga Studio

AFW Studio: Elzinga Studio

Het is zover, AFW studio gaat bijna beginnen! Ook deze editie werkt Amsterdam Fashion Week weer uitsluitend met studenten van de Style School ByDanie. De komende drie dagen zijn zij achter de schermen van de verschillende modeshows te vinden.  Als dresser ontfermen zij zich over de belangrijke taak van het kleden van de modellen. Wij zijn hier nogal trots op!

Wij spraken studenten Lisa en Mandy over hun voorbereiding op dit modespektakel. Ze werken beiden backstage tijdens de openingsshow van Elzinga.

Lisa Schmidt, student jaaropleiding Allround Mode Styling:

“Ik ben altijd al bezig met mode en beauty en volg daarom sinds september de jaaropleiding Allround Styling aan Style School ByDanie. Dit is alweer de derde editie dat ik backstage als dresser aan de slag ga. Ik vind het elke keer weer mega spannend, omdat het best wel chaotisch kan zijn backstage maar daar leer je juist super veel van. Tijdens de show krijg ik echt een boost en kijk ik mijn ogen uit naar alle mooie creaties. Ik verwacht van deze editie ontzettend veel gave looks. Ik vind namelijk de samenwerkingen met alle merken deze editie heel gaaf!”

Mandy Kwappenberg, cursist Fashion Styling:

“Sinds januari volg ik de cursus Fashion Styling. Ik ben nu al een aantal jaar filiaalmanager van een kledingwinkel in Harderwijk. Dit wordt mijn eerste keer dat ik backstage als dresser aan de slag ga. Met deze ervaring hoop ik wat meer te proeven van wat mode inhoudt, behalve dat ik in de winkel werk. Hoe ik me voorbereid op deze eerste keer? Toen ik hoorde bij welke shows ik mag helpen heb ik meteen research gedaan naar de designers en merken. Ook heb ik een foto opgezocht! Je zou ze maar niet herkennen backstage, dat zou erg zijn! Ik ben ontzettend benieuwd naar deze nieuwe ervaring en ik wil allés leren wat er te leren valt!”

Other stories

Other stories

Masterclass Ronald van der Kemp: Learn from your heroes

Masterclass Ronald van der Kemp: Learn from your heroes

Voor Ronald van der Kemp, de bekende Nederlandse fashionontwerper, draait alles om upcycling en sustainability. Met zijn label ‘RVDK’ reisde…
Become a professional personal stylist

Become a professional personal stylist

Doe je niets liever dan mensen helpen bij het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Vind je het leuk om iemand…
Shopping Experience: van Dijk

Shopping Experience: van Dijk

Wie de winkel Van Dijk in Waalwijk kent, maakt spontaan een sprongetje van enthousiasme. In dit fashion walhalla hadden de Personal…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.