fbpx Skip to content

Vrijwerk shoot van Julia

Vrijwerk shoot van Julia

Tijdens onze jaaropleiding Allround Styling leren de studenten alle facetten van het styling vak. Het eerste semester staat in het teken van Fashion & Media Styling. Als eindopdracht moet iedere student zelfstandig een modeserie produceren. In deze blog vertelt oud Allround Styling student Julia haar ervaring met de eindshoot.  Read more!

“Elke modeserie start met het uitwerken van een concept. Ik was altijd al fan van de fotografiestijl van fotograaf Slim Aarons en het leek mij leuk om een shoot te doen in deze stijl met een nautische twist. Na verschillende thema’s uitgewerkt te hebben had ik het gevoel dat ik meer vanuit mijn eigen gevoel moest denken. Ik besloot alleen beelden te verzamelen die mij écht aansprak en inspireerden. Vanuit hier kwam een duidelijke stijl en mood naar voren namelijk: Scandinavische en minimalistische stijl.

Voor de locatie van de shoot wilde ik graag fotograferen bij een watertoren. In overleg met mijn team bleek dit uiteindelijk geen goede optie en hebben we er gezamenlijk voor gekozen om ‘water’ terug te laten komen in het concept door middel van styling. Vandaar de titel van mijn concept; ‘All we need is water.’

De dag van de shoot verliep erg goed! De sfeer met het team was goed en iedereen kon zelf ook input geven. Dit werkte erg fijn! Wat ik heb geleerd van de shoot? Ik heb geleerd dat je niet altijd overal de controle over kan hebben. Pas op de set kom je erachter wat wel of juist niet werkt op beeld. Hiervoor moet je flexibel zijn en altijd in oplossingen denken.”

Credits
Fotograaf: Evelien Wajer
Haar & make-up: Eva van der Cammen
Styling: Julia van Linden
Model: Iris van ‘t Hof

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.