fbpx Skip to content

Home schooling of niet: we blijven nieuwe mogelijkheden creëren!

Home schooling of niet: we blijven nieuwe mogelijkheden creëren!

Door de sluiting van de scholen vanaf midden december stapten wij direct over op online lessen. De studenten Allround Styling zaten midden in de voorbereidingen van hun zelfstandige modeproducties. Door de lockdown zijn deze projecten tijdelijk on hold gezet en werden vakken als Fashion & Business en Fashion & Media naar voren gehaald. Om naast deze vakken de creativiteit en positieve mindset van onze studenten te blijven stimuleren bedachten we vanuit de Style School extra initiatieven.

Online masterclass - Growth mindset met Joris Mencke

Zo nodigde we een tijd geleden spreker en comedian Joris Mencke uit voor een gastles. Hij leerde onze studenten over het begrip ‘omdenken.’ Creatief ondernemen is in deze moeilijke tijden van groot belang. Want ja, het is een onzekere tijd maar dit betekent niet dat je beperkt hoeft te worden in je ideeën en dromen. Aan de hand van praktische tips en video’s met een flinke dosis humor gaf hij onze studenten een ander perspectief op de steeds veranderende wereld.

 

Challenges

Buiten de reguliere lessen om dagen we de studenten uit met creatieve en inspirerende challenges. Zo blijven ze hun creatieve skills ontwikkelen en geeft het ze de boost om hun talent en werk zichtbaar te maken. Zo komen ze in contact met mogelijke opdrachtgevers en werkgevers. En daarnaast ontspannen ze niet alleen, maar trainen ze hiermee ook hun mentale flexibiliteit en creativiteit.

Een van deze challenges heb je misschien al voorbij zien komen op onze social media kanalen of op onze nieuwspagina: de Unlock your creativity challenge in samenwerking met Olivia & Kate. Zo ontvingen onze studenten een sieraad van Olivia & Kate en was aan hen de opdracht om hier creatieve content mee te maken. Weg achter het computerscherm en aan de slag met hun creatieve skills!

Een andere bijzondere training werd georganiseerd door persoonlijk leiderschap trainer én student counselor Ingrid van Essen. Zij organiseerde vrijblijvend een 3-weekse Mindfulness training voor de studenten. In de tijd waarin home schooling centraal staat is het nog belangrijker dat je traint om positieve aandacht en focus te behouden. Niet afdwalen in gedachten, gepieker of stress. Het uiteindelijke doel is meer focus, flow en energie.

Last but definitely not least… Het kan natuurlijk niet anders dan dat Danie een challenge heeft bedacht voor onze stylisten in spé. De Creative Director van Style School ByDanie daagde de studenten uit met de opdracht digital photoshoot. Geïnspireerd op bekende Facetime shoot voor Vogue met Bella Hadid, gaf ze de studenten de opdracht om zelf een fotoshoot vanuit huis te organiseren. Dit leverde enorm gave en creatieve resultaten op. Deze resultaten delen we heel snel met je… Stay tuned! 

Kortom: in deze tijden is het enorm belangrijk om je creatieve skills en positieve mindset te stimuleren. Hopelijk kunnen we onze studenten Allround Styling snel weer live ontmoeten. 

Other stories

Other stories

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Wat houdt het Allround Styling vak precies in?

Een allround stylist, het klinkt leuk.. Maar wat is dat nou precies? Als allround stylist ben je breed inzetbaar in de…
Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Stephanie’s 5 favorites: influencers that inspire

Modejournalist, content creator en influencer Stehanie Broek bezocht onlangs de Allround Styling studenten op de Style School. Ze vertelde de…
We're hiring: Creatieve content stagiaire

We're hiring: Creatieve content stagiaire

Wij zoeken een leuke, creatieve & forward-thinking stagiaire. Je zult je onder andere bezighouden met het creëren van content voor…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.