fbpx Skip to content

Danie’s Challenge – Virtuele Shoot

Danie’s Challenge – Virtuele Shoot

Niemand minder dan onze eigen Danie Bles daagde de studenten Allround Styling uit met een challenge. In tijden waarin thuiswerken het nieuwe normaal is wordt iedereen gedwongen om op een andere manier in te spelen op de situatie. Dit geldt natuurlijk ook voor fotografen, modellen en stylisten.

Creatieve oplossing

Toen de eerste lockdown in maart 2020 werd aangekondigd stond de wereld op zijn kop. Ook voor de media branche had dit grote gevolgen. Modeproducties voor nieuwe edities werden stuk voor stuk gecanceld, maar hoe zorg je er dan voor dat je de lezers blijft inspireren? Vogue bedacht hiervoor een creatieve oplossing. If we can’t go to the shoot, we bring the shoot back to our homes. 

Ze bedachten een virtuele fotoshoot vanuit huis met model Bella Hadid. Met een topteam bestaande uit fotograaf Brianna Capozzi, Stylist Haley Wollens en model Bella Hadid produceerden ze een virtuele fotoshoot. Voor de shoot bespraken ze via Facetime de outfits en poses door. Bella regelde vervolgens zelf haar haar & make-up looks en op het moment suprême schoot de fotograaf via Facetime de campagne beelden. Deze shoot inspireerde velen andere magazines en stylisten over de hele wereld. 

Danie's challenge

Deze creatieve oplossing voor het uitvoeren van een shoot vormde een inspiratie voor Danie. Tijdens haar online masterclass deelde ze de challenge met de studenten. Ze daagde hen uit om zelf een virtuele shoot te produceren en uit te voeren. Ze kregen hierbij één voorwaarde mee: gebruik een rond object of voorwerp als styling prop. Laat in elke foto dit object terugkomen en speel hiermee met verschillende perspectieven en invalshoeken. En wat zijn ze creatief geweest! Van een sneeuwbal, tot discobal tot aan een ballon… We have seen it all!

Thanks Style School By Danie for challenging me to unlock some creativity in these stiff times!

Jana Perenboom

Na het delen van de resultaten via sociale media ontvingen we veel positieve en enthousiaste reacties op de resultaten. Hieronder delen we een paar resultaten met je. Take a look!

Angel van Goolen

Hessel hersmis

Jasmijn de koning

JUSTINE VERNIMMEN

silvie van den nieuwendijk

suzanne de bruijn

Vind jij het leuk om bezig te zijn met creatieve opdrachten? En ben je gek op alles wat met fashion te maken heeft? Schrijf je dan hier in voor de jaaropleiding Allround Styling of tweejarige Master Creative Business. Er zijn nog enkele plekken vrij voor aankomend schooljaar, start in september 2021.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.