fbpx Skip to content

Q&A met Personal Stylist Sabrina Schapendonk

Q&A met Personal Stylist Sabrina Schapendonk

The life of a Personal Stylist… Wat houdt dat nou eigenlijk in? Let’s meet educator en Personal Stylist Sabrina Schapendonk. In deze blog vertelt ze je aan de hand van een Q&A wat het een job als Personal Stylist precies inhoudt. Naast het zijn van Personal Stylist geeft Sabrina ook lessen tijdens de cursus Personal Styling. Ze begeleidt de cursisten in de journey tot Personal Stylist.

Hoe ben je als Personal Stylist begonnen?

Toen ik 17 jaar was heb ik bewust voor het modevak gekozen. Dit jaar werk ik dus al 25 (!) jaar in de modebranche. Ik heb het voorrecht gehad om altijd met bijzondere mensen en mooie merken te mogen werken. Dat ik nu inmiddels alweer 7 jaar voor mezelf als Personal Stylist werk was een heel logisch gevolg van de carriere die ik tot dusver had gemaakt. Mijn uren werden flexibel en ik verkreeg de luxe om mijn eigen koers te bepalen wat het werk nóg leuker en fijner maakte. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit iets anders zou gaan doen, mijn hart ligt echt in dit vak.

Hoe is het om Personal Stylist te zijn?

Het is afwisselend en dynamisch en daarnaast maak je mensen blij. Dus in mijn ogen is het de leukste baan die er is, ik beschouw het niet eens als werk.

“Choose a job you love and you never have to work a day in your life”

Confusius

Wiens stijl bewonder je en wat maakt hem of haar zo goed gekleed?

Zonder twijfel Emanuelle Alt, zij is de hoofdredactrice van de Franse Vogue. Haar stijl is totaal niet pretentieus omdat ze met gemak designer- en streetwear met elkaar combineert. En die combinaties die ze maakt zijn cool en typisch klassiek Frans en “je ne sais quoi”  look tegelijk. Zij snapt het gewoon, want ze ziet er altijd up-to-date uit en toch kun je haar uittekenen in een bijna fantasieloos uniforme look. Ik probeer me altijd met haar te identificeren, maar so far out-shined ze me altijd.

Beschrijf de meest uitdagende persoon die je hebt gestyled En wat heb je hiervan geleerd?

Een vrouw die ondanks haar lieve zachte karakter en mooie looks en figuur heel onzeker was en zichzelf totaal niet zag zoals ik haar zag. Mijn styling hielp een beetje, maar echt heel blij kon ik haar niet maken.  Ik heb toen geleerd dat je geduld moet hebben. Mensen hebben allemaal hun eigen proces en dat wat ik als kleine stapjes beschouw, grote stappen kunnen zijn voor een ander. Ook heb ik geleerd om goed en aandachtig luisteren. Als je die dingen doet, dan weet je in ieder geval dat je er alles aan gedaan hebt en hoeft iemands onzekerheid niet bij jou te belanden.

Wat vind je zo leuk aan het lesgeven tijdens de cursus Personal Styling?

Het is een wisselwerking. Natuurlijk ik geef informatie en deel mijn kennis, maar ik krijg ook zó ontzettend veel terug aan inspiratie. Daarnaast ben ik een echte people person, ik ben altijd erg benieuwd naar de persoon zelf en ik ontmoet ieder jaar weer een hoop leuke interessante nieuwe mensen tijdens de cursus Personal Styling.

Waarom zou je kiezen voor de cursus personal styling aan de style school?

Het is heel belangrijk voor stylisten in de dop om kennis te vergaren en ervaring op doen. De masters die les geven delen die kennis en ervaringen, de positieve en negatieve, dat geeft je een stapje voor en behoed je voor eventuele (mode)missers en valkuilen.

Welk advies wil je geven aan de mensen die twijfelen om de cursus personal styling te volgen?

Gewoon dóen, hou op met luisteren naar al die negatieve stemmetjes in je hoofd. Ook jij kan namelijk een goede personal stylist worden!

“Always go with the choice that scares you the most, because that's the one that is going to help you grow.”

Caroline Myss

Vind je het leuk om iemand er fantastisch uit te laten zien? Gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? En ben je altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is de Cursus Personal Styling iets voor jou! 

Tijdens de 11-weekse cursus wordt je klaargestoomd tot een volwaardig personal stylist met een goed gevoel voor stijl. Je leert van top stylisten uit het vak en krijgt inspirerende masterclasses van Danie Bles, Patty Zomer en Yce Sidibeh. Are you ready to follow your dreams? Schrijf je dan hier in voor de cursus Personal Styling en start op zaterdag 10 april. Zien we je snel?

Other stories

Other stories

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Graduation Time! Afgelopen vrijdag was het zo ver. Na een jaar hard werken, ervaring opdoen en een netwerk opbouwen was…
Graduation day for the second class Allround Styling

Graduation day for the second class Allround Styling

Zoals je in onze vorige blog wellicht al hebt gelezen stond de eerste week van juli in het teken van…
Life is like a red carpet, walk it!

Life is like a red carpet, walk it!

Tijdens het blok TV & Celebrity Styling daagden educators en stylisten Kelly Huijsman & Björn Franke de studenten Allround Styling…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.