fbpx Skip to content
shoppingpagina-foto

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Glamour x Style School ByDanie Challenge

Elk jaar is het weer een feestje als onze studenten naar de redactie gaan van een magazine. Dit jaar waren de rollen omgedraaid. Wegens corona was het niet mogelijk om met de klas de redactie te bezoeken, dus hebben wij geregeld dat de redactie naar de Style School komt!

Een paar redactieleden van de Glamour kwamen voor een uitgebreide masterclass langs op de Style School. Ook was er een live video verbinding met de redactie, zodat onze studenten Allround Styling toch nog een rondleiding en dus een kijkje in de keuken van een groot internationaal magazine kregen. In de masterclass werd uitgelegd hoe een modeblad van A tot Z tot stand komt. Glamour magazine creëert een droom én maakt deze toegankelijk. In de magazines behandelen ze alles op het gebied van fashion en beauty, maar ook focussen ze zich op empowerment, body positivity en carrière.

Glamour's Challenge

Daarnaast daagde de redactieleden van de Glamour onze Allround Styling studenten uit voor een exclusieve challenge. De studenten kregen de opdracht om een shopping pagina voor de Glamour te maken. Zo kunnen ze vast een beetje proeven aan het leven als Fashion Editor.

Een shoppingpagina is een pagina waar meerdere mode items rondom eenzelfde thema te zien zijn. Dat kunnen bijvoorbeeld producten zijn zoals verschillende schoenen, brillen, accessoires et cetera. Maar dat kunnen ook verschillende items ook rondom een bepaald thema zijn zoals; 80’s, Parijs, Street Style. Met een shopping pages inspireer je de lezer. Dit zijn items die de lezer ook echt zelf kan aanschaffen en die vaak binnen handbereik liggen. Het is een pagina waar je stiekem een beetje hebberig van word!

De studenten kregen de opdracht om een street style look of catwalk beeld te vinden die passend is bij een trend of kledingstijl voor aankomend seizoen.  Ze mochten het beeld aanvullen met passende items uit seizoen Fall/Winter 2020-2021. De studenten hebben in deze challenge hun creativiteit en eigen stijl de vrije loop kunnen laten. Ze hebben stuk voor stuk Glamour-waardige shoppingpagina’s gemaakt. Chef tekst Yeliz Çiçek en fashion director Saskia van Langevelde beoordeelde de shoppingpagina’s van de studenten. Zie hieronder de winnaars van de challenge.

shoppingpagina-complementair

Lotte Christiaansen

Laura tufano

maíte reybrouck

shoppingpagina glamour

Merle hazeleger

Tammy van bijsterveld

sofie lauterslager

Vind jij het leuk om bezig te zijn met creatieve opdrachten? En ben je gek op alles wat met fashion en styling te maken heeft? Schrijf je dan hier in voor de jaaropleiding Allround Styling of tweejarige Master Creative Business. Er zijn nog enkele plekken vrij voor aankomend schooljaar, start in september 2021.

Other stories

Other stories

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Results: Product Styling voor Sneakerjagers

Even geleden stroomden de cursisten Fashion & Media styling de fotostudio van fotograaf René Mesman binnen voor hun eerste shoot:…
Succes story: Chloë Slief

Succes story: Chloë Slief

Alumni Chloë Slief (19) behaalde in 2019 haar diploma als Allround Stylist. Direct na de opleiding is ze gestart als…
Danie’s Challenge – Virtuele Shoot

Danie’s Challenge – Virtuele Shoot

Niemand minder dan onze eigen Danie Bles daagde de studenten Allround Styling uit met een challenge. In tijden waarin thuiswerken…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.