fbpx Skip to content

Meet Ruby: onze Creatieve Content Stagiaire

Meet Ruby: onze Creatieve Content Stagiaire

Let’s meet! Style School ByDanie bestaat uit een klein team van medewerkers. Elk halfjaar wordt het vaste team aangevuld met nieuwe enthousiaste stagiaires. Vanaf februari maakt Ruby deel uit van het Style School ByDanie team. Tot de zomer loopt zij stage als creatieve content stagiaire. Voor deze blog werden de rollen omgedraaid. In plaats van het stellen van vragen is het nu haar beurt.. Lees je mee?

allereerst ruby, vertel eens wat over jezelf

“Ik ben Ruby Stibbe, 21 jaar oud en ik woon in Den Haag. Ik studeer Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam en zit nu in mijn derde studiejaar. Gedurende mijn studie heb ik de specialisatie Digitale Media en het themasemester Digitale Mediastrategieën gevolgd. Toen bevestigde dat ik het super leuk vind om met digitale media en marketing bezig te zijn! 

Buiten stage en school vind ik het het aller leukste om lekker met vrienden of familie leuke dingen te doen zoals uiteten en de stad in gaan. Helaas is dat vanwege corona de laatste tijd natuurlijk niet mogelijk.. Ik kijk nu al uit naar het zomerse weer en het terras.” 

Hoe ziet jouw week eruit als Creative content stagiaire?

Ik hou me vooral bezig met het bedenken en maken van content voor de online kanalen. Dat varieert per week van het schrijven van blogteksten voor op de nieuwspagina, content maken voor op de socials en foto’s en video’s bewerken/editen. Tijdens masterclasses en fotoshoots is het mijn taak om leuke momenten in beeld vast te leggen. De ene keer is dit met foto’s en de andere keer in video. De werkzaamheden zijn dus heel afwisselend en hierin krijg ik ook veel vrijheid.

 Afgelopen week was ik bijvoorbeeld maandag aanwezig bij de Editorial Shoot van de cursisten Fashion & Media StylingHet is dan heel leerzaam om te zien hoe het er backstage aan toe gaat. Ik ben dan verantwoordelijk voor het maken van content voor Instagram en video’s. Volgende week staat er een masterclass van Jetteke van Lexmond en Patty Zomer gepland. Hier bedenken we dan leuke contentstrategieën voor. In april gaan we met de studenten Allround Styling naar Van Dijk in Waalwijk. Deze afwisseling is zo fijn en hier haal ik veel energie en inspiratie uit. Het is hier geen moment saai!” 

Wat vind je tot nu toe van de stage?

“Ik vind de stage tot nu toe heel erg leuk. Ik vind het heel tof dat ik bij masterclasses, editorial shoots en praktijkdagen aanwezig kan zijn. Dit biedt mij ook een kans om te ontdekken wat ik echt leuk vind en welke richting ik op wil na mijn studie. Daarnaast is het team van de Style School heel gezellig en hangt er een fijne sfeer. Ik word goed begeleid en er is ruimte voor het stellen van vragen en om eigen input te geven.” 

Wat vind je het leukste aan deze stage?

“Het leukste aan de stage is het creatief bezig zijn. Tijdens mijn opleiding leer ik veel over content creatie en social media marketing. Hier kan ik het echt in de praktijk toepassen. Extra leuk is dat ik die verkregen vaardigheden en kennis kan gebruiken voor iets waar een passie van mij ligt, namelijk fashion. Zo heb ik hier ook ontdekt dat ik het ontzettend leuk vind om (blog)teksten te schrijven en hierdoor mijn schrijfstijl te verbeteren.”  

Wat hoop je te bereiken/leren met deze stageplek?

“Tijdens deze stage hoop ik mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van content creatie zodat ik na mijn stageperiode als mediaprofessional content kan aggregeren en cureren. Met als doel dat ik na mijn opleiding zelf dit hele creatieve proces zelfstandig of in teamverband kan bedenken en uitvoeren. En natuurlijk hoop ik stiekem veel te leren van de inspirerende masters die les geven bij de Style School. Al deze lessen neem ik allemaal mee.” 

Ben jij creatief, spontaan en een expert op het gebied van social media? Heb je een vlotte pen en vind je mode en styling te gek? Stuur dan, o.v.v. “Creative Content Stagiaire”, een mail inclusief motivatie en CV naar info@styleschoolbydanie.com. Meer informatie over deze stage vacature vind je hier. Vergeet niet te vermelden wanneer jij met je stage kunt starten. En wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe content creator!

Other stories

Other stories

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Graduation Time! Afgelopen vrijdag was het zo ver. Na een jaar hard werken, ervaring opdoen en een netwerk opbouwen was…
Graduation day for the second class Allround Styling

Graduation day for the second class Allround Styling

Zoals je in onze vorige blog wellicht al hebt gelezen stond de eerste week van juli in het teken van…
Life is like a red carpet, walk it!

Life is like a red carpet, walk it!

Tijdens het blok TV & Celebrity Styling daagden educators en stylisten Kelly Huijsman & Björn Franke de studenten Allround Styling…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.