fbpx Skip to content
studenten-opleiding-allroundstyling

Hoe kies je de juiste opleiding?

Hoe kies je de juiste opleiding?

In deze blog vertellen we je waarom het maken van een bewuste keuze voor een opleiding van essentieel belang is. En waarom het kiezen voor de juiste onderwijsinstelling veel meer is dan alleen “een opleiding”.   

Net als ieder ander opleidingsinstituut zijn we altijd op zoek naar nieuwe vooruitstrevende en talentvolle studenten. Wellicht word jij wel de next brandmanager bij een toonaangevend bedrijf of zet jij een nieuw onderscheidend merk in de markt. Eén ding is zeker: de keuze van een opleiding zal voor de rest van je leven invloed hebben op je ontwikkeling en jou als persoon.

Wat verlang jij van een opleiding?

Studenten maken hun keuzes op veel verschillende manieren. Voor de sommigen is de locatie belangrijk. Waar wil je gaan studeren? In een bruisende stad of toch liever dichtbij huis? Voor anderen is de specialisatie waarnaar ze op zoek zijn het belangrijkst. Kies je voor een cursus of opleiding die precies leert wat je wil weten en je op weg helpt naar de carrière die je voor ogen hebt? Of wellicht ben je nog in de oriënterende of zoekende fase in je leven. Ben je op zoek naar een opleiding of cursus waarin je erachter komt of iets écht bij je past?

Dit zijn belangrijke vragen die een grote rol spelen in de keuze voor een opleiding. Zo weten veel jongeren nog niet echt wat ze met hun leven of carrière willen bereiken, maar weten ze wel dat ze een opleiding met een goede kwalificatie willen. Een goede kwalificatie en het maken van connecties geeft immers een voorsprong op de arbeidsmarkt.

De identiteit van Style School ByDanie

Ons opleidingsinstituut is de best-connected fashion & creative business school van Nederland onder leiding van Danie Bles. De mode-industrie is een zeer verbonden wereld, en een deel van onze merkwaarde voor studenten zijn de netwerkmogelijkheden die Style School ByDanie biedt. In de klas zit je misschien tussen de volgende grote fashion editor of stylist en aan de ene kant een brand of social media manager van een toonaangevend bedrijf. Dergelijke verbindingen kunnen een leven lang meegaan en cruciaal zijn voor een succesvolle carrière.

Studenten die hier komen, verwachten toegang te krijgen tot ervaringen die ze nergens anders kunnen vinden. Met dat in gedachten zijn we er trots op dat de vooraanstaande namen uit het vakgebied op de Style School komen om met onze studenten te praten, ervaringen te delen en door hen te worden ondervraagd. Voorbeelden van masters die op Style School ByDanie komen zijn onder meer couturier Ronald van der Kemp, contributing editor van Vogue Jetteke van Lexmond, topstylist Fred van Leer en social influencer en ondernemer Yara Michels.

Zo zijn wij net als alle andere opleidingsinstituten op zoek naar de beste talenten. Wij moeten ervoor zorgen dat de kwaliteit van ons onderwijs relevant is en we de studenten opleiden tot het niveau dat overeenkomt met het niveau van onze masters en bedrijven waar we nauw mee samenwerken. Zo zullen wij er elk jaar weer alles aan doen om onze reputatie hoog te houden en de beste scholing te bieden.  Een gebied waarop de meeste scholen de afgelopen jaren kritiek gekregen, is het creëren van afgestudeerden die misschien wel goed geïnformeerd zijn, maar niet per se zeer inzetbaar zijn.  De praktijkervaring en kennis van het werkveld zijn daarin erg belangrijk.

Waarom je moet kiezen voor Style School ByDanie?

We zijn een boetiekschool – dat is misschien wel ons grootste voordeel. We zijn een community waar iedereen elkaar leert kennen en waar wederzijdse hulp en samenwerking gemakkelijk plaatsvinden dan misschien in andere, minder gespecialiseerde en gefocuste instellingen. Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale vaardigheden en samenwerken. Een student counselor begeleidt intensief de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je na het schooljaar wat je wilt en kunt. Met het Style School ByDanie diploma heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Twijfel je nog over welke opleiding of cursus je wilt gaan volgen? Tijdens de open dag geven we je graag persoonlijk advies op basis van jouw wensen en vragen. Samen kijken we welke opleiding of cursus van Style School ByDanie het beste past bij jouw toekomstdromen. Al zeker van je keuze? Schrijf je dan hier in en begin aan jouw carrière als stylist!

Other stories

Other stories

Danie’s 5 Favorites: Instagram accounts.

Danie’s 5 Favorites: Instagram accounts.

Instagram accounts you must follow! Voor iedereen die gek is op fashion en styling is Instagram dé plek om inspiratie…
Shop on Sunday: The bralette

Shop on Sunday: The bralette

OH LA LA Een opvallend item dat we veelvuldig op de catwalks voorbij hebben zien komen, is de beha of…
Shop on Sunday: Disco at home

Shop on Sunday: Disco at home

DEZE PARTY LOOK IS PERFECT VOOR THUIS. Let’s go glitter! Waarschijnlijk sta jij net als ons te popelen om je…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.