fbpx Skip to content

Event Styling: let’s start!

Event Styling: let’s start!

De komende weken gaan de studenten Allround Styling zich bezighouden met het project Event styling. Bij Event styling gaan de studenten de gehele look & feel van een evenement organiseren en verzorgen. Om de studenten hierin te begeleiden werden de dames van BOLT opgetrommeld. Zoals eerdere jaren begeleiden ze de studenten Allround Styling in het produceren en stylen van een event.

Bolt Amsterdam is een eventbureau, opgericht door Lotte en Meike. Met hun bedrijf BOLT werken ze voor grote merken als Sony, Douglas, Cosmopolitan en ELLE. Ze vertalen merkideeën naar bijzondere offline ervaringen door middel van events. Van wie kunnen de studenten het vak Event Styling beter leren als van de dames van BOLT? Learn from the best!

Gedurende het blok Event Styling gaan de studenten in groepjes zelf een event opzetten. De keuze ligt bij de studenten of zij een digitaal event gaan stylen of een fictief event. Van opdrachtgever tot aan de aankleding en sponsordeals: alles moet zelf geregeld worden.  Maar waar moet je eigenlijk allemaal opletten bij het stylen van een event? Dit gaan ze de aankomende tijd leren!

Bij Event Styling draait het om het totaal plaatje. Het event moet tot in alle details kloppen. The whole experience is key. Zo is de locatie een van de belangrijkste aspecten wanneer je een event organiseert. Heeft het de juiste look en feel? Is er genoeg ruimte? De studenten leren hier om naast het stylen van een model of product ook ruimtes, de catering, muziek en alle extra’s zoals goodiebags te stylen.

Het wordt een drukke maar onwijs leuke, creatieve en leerzame periode voor onze studenten! We kunnen niet wachten om hun ideeën te horen, de uitwerkingen te zien en het proces met jullie te delen. So stay tuned.

Is mode je passie ? En wil jij ook alle facetten van het stylingvak leren van vooraanstaande namen uit het vak? Kom dan naar een van onze open dagen en begin jouw carrière in fashion en media. Of heb je je keuze al gemaakt? Schrijf je dan hier in!

Other stories

Other stories

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Eerste klas Allround Styling neemt het diploma in ontvangst

Graduation Time! Afgelopen vrijdag was het zo ver. Na een jaar hard werken, ervaring opdoen en een netwerk opbouwen was…
Graduation day for the second class Allround Styling

Graduation day for the second class Allround Styling

Zoals je in onze vorige blog wellicht al hebt gelezen stond de eerste week van juli in het teken van…
Life is like a red carpet, walk it!

Life is like a red carpet, walk it!

Tijdens het blok TV & Celebrity Styling daagden educators en stylisten Kelly Huijsman & Björn Franke de studenten Allround Styling…
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.