Skip to content
element-55_creative_business_school-nieuw
element-55_creative_business_school-nieuw

AVONDOPLEIDING
MODE & media styling

AVONDOPLEIDING
MODE & media styling

26 lessen
start: maart en oktober

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk. 

Samen met de beste mensen uit het vak en bekende merken uit de industrie hebben we deze populaire avondopleiding ontwikkeld. Je krijgt bij ons geen les van docenten, maar van fashion en personal stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Zo weet je meteen wat nodig is als jij straks op de werkvloer staat. Van conceptontwikkeling tot praktijkgerichte opdrachten en zelf aan de slag op de set. Met een professioneel team van fotografen, modellen en visagisten ga je je eigen fotoshoots produceren. Hiermee bouw je meteen aan je portfolio en krijg je een goed netwerk. 

Door middel van masterclasses willen we je verder inspireren op een eventuele volgende stap in je loopbaan. Learn from the best en learn by doing staan dan ook centraal in al onze beroepsopleidingen.

Na het volgen van de avondopleiding beschik je over een grondige kennis van het stylingvak en heb je een kwalitatief portfolio opgebouwd waarmee je meteen de markt op kunt. Je bent in staat zelfstandig modeproducties, campagnes en e-commerce beelden te ontwerpen, produceren en stylen voor magazines, modebedrijven en merken. Daarbij heb je ook de technische aspecten van personal styling onder de knie en kun je met gedegen stylingadvies je opdrachtgevers vol zelfvertrouwen te adviseren en inspireren.

Get creative & kickstart your styling skills!

learn By doing

LEARN BY DOING

We beginnen met de technische aspecten van het stylingvlak. Je leert werken met verschillende figuren en lichaamsvormen zodat je je styling(advies) goed kan onderbouwen bij een opdracht. Je gaat aan de slag met praktijkgerichte opdrachten en stylingvaardigheden zoals personal shoppen en wardrobe planningen. Je leert creatieve sets samenstellen door de kunst van mixen en matchen. Daarbij ga je in de praktijk ervaren wat het werk van een personal stylist inhoudt door een oefenmiddag met bij multi-brand store Van Dijk in Waalwijk.

Tijdens de module personal styling krijg je les van de top uit modeland. Denk hierbij aan grote namen als Yvon Kassies (Personal Stylist), Edith Dohmen (personal stylist en auteur Fashion is Fun) en Yce Sidibeh (auteur ‘Zit mijn jasje goed’). Ook masterclasses van onder andere Manon Meijers, Patty Zomer en Make-up vind je terug in het lesprogramma van deze avondopleiding. Zij leren je hoe de business werkt en delen hun ervaringen.

De tweede helft van de opleiding start met de module Fashion & Media Styling. Naast theorielessen over conceptontwikkeling, doelgroepanalyse en catwalkanalyses, ga je vaardigheden ontwikkelen op thema’s als editorial styling en commerciële styling. Zo organiseren we tijdens de avondopleiding meerdere fotoshoots met een topteam, bestaande uit professionele fashion fotografen, visagisten en modellen. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent werk je naar een zelfstandige eindshoot of modeproductie toe. Daarbij krijg je een kijkje in de keuken van een gerenommeerd PR-bureau. Dé plek waar jij straks als stylist je kleding leent. Voormalig Fashion Director van de Linda. meiden en nu hoofdredacteur van de Vogue, Yeliz Cicek, komt langs voor een bijzondere masterclass.

Programma module 1
Technische Styling
– Figuuranalyse
– Kleur

Stylingvaardigheden
– Styling vrouwen
– Styling mannen
– Sets samenstellen/ mixen & matchen
– Wardrobeplanning
– Personal Shoppen (inclusief oefendag bij Van Dijk in Waalwijk)

Communicatie
– Omgangsvormen klanten
– Intakegesprek
– Spiegelbeeldsessie

Masterclasses*
– Masterclass TopStylist Manon Meijers
– Masterclass TV & Celebrity Stylist Patty Zomer
– Masterclass Make-up Amanda Rijff

Programma module 2
– Concept ontwikkeling voor shoots
– Moodboards maken
– Trends spotten op catwalk
– Concepten presenteren
– Shopping- & fashion pagina’s voor (online) magazines
– Editorial styling
– Commerciële styling
– Zelfstandig mode series produceren en stylen.

Shoots 
 1x Commerciële shoot fotoshoot met top fotograaf, make-up artist, modellen in Studio 55. 
– 1x Editorial shoot in studio 55 met top fotograaf, make-up artist, modellen in Studio 55. 
– 1x Vrijwerk shoot (zelfstandig modeserie maken)

Masterclass*
– Masterclass Hoofdredacteur Vogue, Yeliz Çiçek
– Masterclass Famke Mesman Top Fashion Stylist
– Masterclass Xaviera Aubri Fashion editor Vogue 

*De genoemde masterclasses zijn onder voorbehoud i.v.m. beschikbaarheid (gast)docenten. Deze worden dan vervangen door een andere vooraanstaande naam uit het vak.

Praktijkervaring
Tijdens de avondopleiding doe je door middel van meerdere shoots en opdrachten ruime praktijkervaring op. Deelnemers worden ook na de opleiding regelmatig gevraagd om te assisteren tijdens stylingklussen door onze (gast)docenten en partners. Hiermee bouw je aan een professioneel netwerk en portfolio. Doordat je les krijgt van professionals en praktijkervaring opdoet al tijdens de cursus, leer je snel hoe de business werkt. Met de 55 Creative Business School deelcertificaten op zak heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.


Persoonlijke begeleiding
& coaching
Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof? Of wil je graag nog persoonlijke feedback op je opdracht? Gedurende de avondopleiding is de docent vaak ook buiten de les bereikbaar voor vragen en persoonlijke begeleiding.

WORD PROFESSIONEEL MODE & MEDIA STYLIST

Voor iedereen die van het stylingvak zijn beroep wil maken. Voor creatives die aan de slag willen bij (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Voor professionals die het gevoel hebben dat ze technische kennis en/of stylingvaardigheden missen om een advies goed te kunnen onderbouwen aan hun opdrachtgevers. Of voor iedereen die het leuk vindt om aan zijn of haar stylingkwaliteiten te werken.

Aan deze avondopleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. De modules worden elk afgesloten met een eindopdracht. Aan het einde van het jaar ontvang je een erkend instellingscertificaat van deelname. Hiervoor geldt dat tenminste 80% van het programma is gevolgd en de opdrachten met een voldoende zijn beoordeeld.

Deelnemen aan de opleidingen en cursussen van 55 Creative Business School is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Start periode
Start in: maart en oktober 

Aantal lessen
26 lessen

Cursusdagen & tijden
Woensdagavond van 18:30 – 21:30 uur
Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Noord-Holland aan).

Locatie
Hilversum Media Park

Aantal deelnemers
We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 16 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 8 uur per week.

Benodigdheden
– Laptop 
– Procesboek

Avondopleiding Mode & Media Styling

Startdata
02-10-2024 t/m 02-07-2025 (woensdagavond)

Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen. 
Klik op lesrooster voor de exacte lesdagen en tijdstippen.

Lesgeld
6 x €400 + aanbetaling €1625.
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €3950 (korting dan reeds verrekend).
Inschrijfgeld € 50,-.

 * Het collegegeld kan jaarlijks met maximaal 3% worden geïndexeerd.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Starterskit

Bijkomende kosten
– Reiskosten
– Benodigdheden opdrachten en printwerk

VERGROOT JE CARRIÈREKANSEN

Industry focused
55 Creative Business School biedt een netwerk voor het leven. Tijdens de opleidingen en cursussen doe je dankzij projecten en opdrachten een hoop praktijkervaring op. Hiermee bouw je al tijdens je opleiding aan een breed netwerk. Door onze bekende gastdocenten uit de mode en media industrie leer jij niet alleen de vooraanstaande namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. Je krijgt de kans al tijdens je opleiding aan je eigen netwerk te bouwen.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Diverse vooraanstaande en bekende namen uit die wereld delen tijdens onze populaire masterclasses hun ervaringen uit de praktijk. Dankzij lessen van professionals, de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en diverse ervaringen uit de praktijk, weet je na het schooljaar wat je wilt. 

Persoonlijke aandacht
Persoonlijke ontwikkeling staat bij ons centraal: goede communicatieve, sociale vaardigheden en samenwerken. Een student counselor begeleidt intensief de persoonlijke ontwikkeling van onze studenten. Ook bieden wij actief loopbaanbegeleiding aan. Ruim 90% van onze afgestudeerden is werkzaam in de fashion branche.

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Kies voor kwaliteit
Onze onderwijsinstelling is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Wij zijn een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

BACKSTAGE VIDEO

BACKSTAGE VIDEO

What our students say

We love feedback! En vragen er dan ook altijd om. Lees je mee?

Kim
Lees verder
Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad tijdens mijn avondopleiding bij 55. Mega veel geleerd, lieve mensen ontmoet en een fijne omgeving. Ik kan het iedereen aanraden!
Marjolein
Lees verder
Ik heb enorm veel geleerd en daarbij een hele leuke tijd gehad!
Estelle
Lees verder
Ik ben super blij dat ik de cursus ben gaan doen. Ook het verschil in masterclasses vond ik zoooo leuk. Iedereen van de klas had er elke week zin in en was super gezellig! Ik heb heel veel geleerd. Ik wist bijvoorbeeld niet dat mode ook gecombineerd kan met psycologie, en daar wil ik graag op verder gaan.
Ithaka
Lees verder
Onwijs leuke tijd gehad hier! Super leerzaam en docenten nemen graag de tijd voor je om je verder te helpen.
Katja
Lees verder
Leuke cursus, fijne les locatie, mooie vormgeving in handleiding en slides tijdens de lessen.
Loraine
Lees verder
Ik heb de cursus als erg leerzaam ervaren, ik heb precies dat geleerd wat ik miste. Dus ik ben erg blij met deze cursus.
Nazan
Lees verder
Al met al vind ik 55 een hele toffe, inspirerende school.
Othie
Lees verder
Learning by doing is echt perfect! Leuke afwisseling van verschillende docenten.
Erna
Lees verder
Ik heb zo enorm genoten van deze opleiding. De docenten zijn echt geweldig en super aardig. Heb veel geleerd. Klinkt heel gek maar dit is letterlijk het eerste wat ik echt alleen voor mezelf doe. Dank
Elien
Lees verder
Geweldige opleiding op niveau gegeven door docenten en vakmensen. Begeleiding cursus is top.
Vorige
Volgende

Gebaseerd op 485 reviews

Ready to become a stylist ?

Ready to become a stylist ?

Droom je van een toekomst in de wereld van mode en media styling? Of wil je je verder ontwikkelen of omscholen tot creatief allround stylist met kennis van alle facetten van het stylingvak? Dan is de avondopleiding Mode & Media iets voor jou!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality school: bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de mode en media industrie zoals Yeliz Çiçek, Lonneke Nooteboom, Manon Meijers, Martien Mellema, Amanda Rijff en nog vele anderen.

Martien
Mellema

Founder Vogue NL
& Creative Director

Yeliz
ÇIÇEK

Hoofdredacteur Vogue

Manon
Meijers

Stylist & auteur

Lonneke
Noteboom

Online ondernemer & Stylist

Courses

Courses

Heb je nog vragen over de avondopleiding of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Newsletter

Newsletter

Meld je aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Gallery
Gallery
masterclass yeliz cicek
55 creative business school - Manon Meijers - masterclass - the style shrink
vrijwerk shoot eva kiela
55 creative business school - Yce sidibeh - men styling - learn from the best
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
drop your review