Skip to content
element-styleschoolbydanie-shortcourse
cursus-kleur-styling

Cursus
Kleur styling

Cursus
Kleur styling

3 lessen
mei, november

Kleur laat mensen stralen! Tijdens de cursus Kleur leer je wat kleuren communiceren en hoe je door de juiste kleur te kiezen iemands persoonlijkheid goed in beeld kan brengen. Na afloop van de cursus kan je klanten een betrouwbaar kleuradvies geven als onderdeel van je Personal Styling advies of tijdens je beroep als kledingadviseur, make-up artist, kapper of schoonheidsspecialist.

Behind
  the scenes

Behind
  the scenes

Deze driedaagse cursus kleur zit vol handige tips en tricks die meteen toepasbaar zijn in de praktijk als stylist, make-up artist of bijvoorbeeld als kapper. Je doet de kennis en vaardigheden op die nodig zijn om zelfstandig een kleuranalyse te geven op basis van de vier seizoenen-methode. Deze methode is een snelle, doeltreffende formule die past bij de stylist van nu. Je ontwikkelt inzicht in kleur en de impact ervan op mensen. Je leert vol zelfvertrouwen een gedegen kleuradvies te geven aan je klanten en deze theoretisch te onderbouwen. Je leert tevens hoe je een creatieve vertaalslag maakt van de kleuranalyse naar bijvoorbeeld fashion styling, personal styling of make-up.

Tijdens de eerste les ontvang je het Style School ByDanie kleuranalyse pakket bestaande uit 6 doekensets, een witte cape, doekklemmen en 4 kleurenwaaiers met 24 kleuren. Gedurende de cursus ga je hier veelvuldig mee aan de slag.

Met de kennis over kleur kun jij straks je klanten een extra dosis zelfvertrouwen geven. En breng je kleur in het leven van je klanten. Na de opleiding kun je ook workshops organiseren over kleur. Je weet immers alles over contrasten, de psychologie van kleur en hoe je kleur kan inzetten als communicatiemiddel.

Algemeen
Het inzicht van kleuranalyse zorgt ervoor dat je altijd uitgedaagd wordt om creatief te blijven denken vanuit de klant: zoveel mensen, zoveel gezichten, zoveel stijlen. Het geeft je bovendien houvast en vertrouwen hoe je kleur toe kan passen in kledingkeuzes en combinaties. Wat werkt wel en wat werkt niet voor je klant?

Deze 3-daagse training is de perfecte aanvulling op de cursus Personal Styling en Make-up Artist.

Inhoud
– Seizoenen kleuranalyse – vier kleurtypes of een combinatie daarvan. Dit is de beste methode om snel en efficiënt te werken met groepen, individueel advies en workshops.
– Kleurtheorie, psychologie van kleur
– Kleurintensiteit, kleurwaarde en contrastniveau herkennen
– Kleurharmonie
– Kleuren in huid, haar en ogen van personen analyseren
– Herkennen van koele en warme kleuren of combinaties
– Persoonlijkheid en kleurkeuze
– Kleur als communicatiemiddel
– Kleurenadvies in de praktijk

Programma

Les 1
– Van kleurtheorie en kleurgevoel tot kleureffect
– Kleur als communicatiemiddel
– De praktische stappen achter kleuranalyse
– Kleurintensiteit
– Kleurwaarde en niveaus van contrast

Les 2
– Praktijk oefenen meegebracht model
– Combinaties an warm en koel
– Kleurwaarde en contrastniveau
– Kleurharmonie
– Persoonlijkheid en kleurgebruik

Les 3
– Praktijk oefenen meegebracht model
– Vertaling naar praktijk. Bijvoorbeeld toepassing in styling bij het samenstellen van sets en garderobe of het geven van make-up advies.
– Het kiezen van de beste kleurcombinaties die passend zijn bij de klant en haar persoonlijkheid.

Tijdens twee lessen vragen wij je om een model mee te nemen om te oefenen. Daarnaast is het belangrijk om ook thuis voldoende te oefenen.

Kleuranalysepakket
Tijdens de eerste les ontvang je het Style School ByDanie kleuranalyse pakket ter waarde van €598,50  bestaande uit 34 kleurdoeken en diverse werkmaterialen om direct mee te kunnen starten tijdens én na de opleiding. Dit pakket is speciaal samengesteld voor de opleiding van Style School ByDanie. Met dit pakket kan je na de opleiding ook workshops organiseren over kleur. Je weet immers alles over contrasten, de psychologie van kleur en hoe je kleur kan inzetten als communicatiemiddel.

De cursus Kleur Styling is een mooie aanvulling op de cursus Personal Styling. De cursus is ook geschikt voor ervaren stylisten die hun kennis willen verbreden of juist hun styling skills willen verbeteren. Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld.

Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan de opleidingen en cursussen van de Style School ByDanie is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Cursus Kleur Styling

Startdata
Zaterdag 27 november 2021 t/m 15 januari 2022

Klik hier voor de exacte data en tijdstippen waarop de lessen worden gegeven

Start periode
Mei, november

Aantal lessen
3 lessen

Cursusdagen & tijden
Zaterdag van 14:00 – 17:00 uur

Aantal deelnemers
We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 15 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 5 uur per week

Lesgeld
€ 1.199 
Inclusief het Style School ByDanie kleuranalyse pakket ter waarde van €598,50.

Betalingsvoorwaarden
De totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. Betalen in termijnen is niet mogelijk. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Belastingvoordeel
Scholingsaftrek: voor deze cursus kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de cursus zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Kleuranalyse pakket Style School ByDanie t.w.v. €598,50

Extra kosten
– Reis- en parkeerkosten

Inhoud kleuranalyse pakket Style School ByDanie
In totaal 34 kleurdoeken formaat 60×40 cm bestaande uit:

– 2 sets van 5 analyse doeken. Bestaande uit 5 warme en 5 koele kleuren (incl. goud en zilver). Aantal doeken: 10 stuks.
– 4 sets van 6 analyse doeken. Bestaande uit 4 jaargetijden met ieder 6 doeken gebundeld (zomer, lente, herfst, winter). Aantal doeken: 24 stuks.
– 1 witte cape
– 2 doekklemmen
– 4 kleurenwaaiers met 24 kleuren (zomer, lente, herfst en winter.)
– 1 zwarte draagtas
– Labels (zomer, herfst, winter, lente)

Vergroot je carrièrekansen
Na afloop van de cursus Kleur Styling kun je klanten een betrouwbaar kleuradvies geven. Je kan kleur inzetten als middel in je Personal Styling advies. Je leert hoe je een inspirerende vertaalslag kan maken in je styling. Na de opleiding kun je ook workshops organiseren over kleur. Je weet immers alles over contrasten, de psychologie van kleur en hoe je kleur kan inzetten als communicatiemiddel.

Kleinschalig & particulier
Style School ByDanie is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut in de fashion capital van Nederland, Amsterdam. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Kies voor kwaliteit
Style School ByDanie is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Style School ByDanie is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Na de cursus kleur

Na de cursus kleur

bekijk hier onze andere cursussen

bekijk hier onze andere cursussen

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via whats app of meld je aan voor de open dag.

StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.