fbpx Skip to content
element-styleschoolbydanie-shortcourse
cursus-make-up

Cursus
Make-up artist

Cursus
Make-up artist

12 lessen
maart, oktober

Kickstart je professionele carrière als Make-up Artist met de cursus Make-up Artist van de Style School ByDanie. In 12 lessen leer je alle make-up technieken en vaardigheden die je nodig hebt: van een flawless face tot absoluut glamour. Na het volgen van deze cursus kun jij iedereen een fantastische uitstraling geven en creëer je high fashion make-up van modellen, artiesten en personalities voor editorial shoots, campagnes en voor media optredens. Met de állerbeste beauty experts als docent en uiteenlopende praktijkopdrachten bouw jij meteen aan je ervaring, portfolio én netwerk.

Behind
  the scenes

Behind
  the scenes

cursus-make-up-model

Een goed begin is het halve werk. Om professioneel make-up artist te worden is het een must om eerst aan de slag te gaan met de basistechnieken. Onder de basis verstaan we o.a. shapen, een natural glow, de perfecte wenkbrauw, een goede eyeliner, huidverzorging en make-up voor verschillende huidtypen en -kleuren. In het tweede gedeelte van de cursus gaan we aan de slag met ‘high fashion’ make-up voor televisie, editorial shoots en campagnes. Hier gaan we dieper in op verschillende make-up looks en bouw je aan je portfolio. Zo sluiten we de cursus af met een professionele shoot, waarbij jouw visagie skills centraal staan.

Al deze skills ga je ontwikkelen door het aanbrengen van make-up looks bij modellen oftewel ‘learning by doing’. Je wordt opgeleid door bekende namen uit de beauty industrie, die jou op weg helpen naar een glansrijk begin van jouw carrière. Onderdeel van de cursus is een masterclass van Xelly Cabau van Kasbergen, Leco Zadelhoff of Amanda Rijff.

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om als professioneel make-up artist, met know-how van alle facetten van het vak, aan de slag te gaan. Voor iedereen die opgeleid wil worden tot professioneel make-up Artist.

Praktijkervaring
Je rondt de opleiding af met een professionele fotoshoot georganiseerd door Style School ByDanie. Wij stellen een professioneel team samen bestaande uit een fashion- en beauty fotograaf, stylist en modellen van Elite. Hierdoor kun je meteen een professionele foto toevoegen aan je portfolio.  Een mooie start in je carrière als make-up artist!

De cursisten worden zowel tijdens als na de cursus regelmatig gevraagd om backstage te assisteren tijdens shoots voor portfoliowerk van studenten, cursisten in de styling, events of andere make-upklussen. Doordat je les krijgt van professionals en de nodige praktijkervaring opdoet tijdens de cursus, leer je snel hoe de business werkt.

Na het volgen van deze opleiding kan je vol zelfvertrouwen aan de slag als volwaardig make-up Pro. Je leert de make-up technieken voor de fashion en media industrie en hoe je editorial make-up aanbrengt. Ook communicatie met mensen op de set, zoals met een fotograaf, stylist of klant, én creativiteit zijn belangrijke speerpunten tijdens deze cursus.

Naast deze aspecten komen ook de volgende onderwerpen aan bod: inspiratiebronnen, make-up looks ontwerpen, catwalk analyses maken, een trendsetter worden, een eigen signature stijl ontwikkelen, werken onder tijdsdruk en backstage bij een shoot en het opbouwen van je portfolio.

Kortom, na het volgen van deze cursus beschik jij over een ‘total package’. Met het erkende Style School ByDanie certificaat op zak heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

Gedurende 12 weken ga je één dag in de week aan de slag met de volgende onderdelen:

Deel 1

– Productkennis
– Huidverzorging, reinigen van het gezicht
– Wenkbrauwen, epileren
– 
Oog- en gezichtsvormen
– 
Perfecte basistechnieken; primer, foundation, concealer, camouflage en setting powder.
– 
Shapen, contouren, blushes en natural glow.
– Ogen; s
mokey eyes, eyeliner
– Wimpers

– 
Skintones
– Lippen
– 
Mannen make-up
– 
Natural look (flawless face)
– Glamour make-up (avond looks)

Deel 2

– Advanced technieken
Catwalk analyses en trend prognoses
– 
Looks ontwerpen en moodboards maken
– Commerciële make-up
– 
Editorial make-up
– 
Tv & celebrity make-up (stage make-up)
– 
Professionele shoot 

Inclusief masterclass
– Onderdeel van de cursus is een masterclass van make-up expert: Leco van Zadelhoff of Amanda Rijff of Xelly Cabau van Kasbergen.

De masterclass is onder voorbehoud in verband met de beschikbaarheid van de gastdocent.

Voor iedereen die opgeleid wil worden tot professioneel make-up artist. De cursus is uitermate geschikt als toevoeging op de cursus Personal Styling om je diensten uit te breiden. Ook als je graag aan de slag wilt in de beauty industrie als visagist in bijvoorbeeld een parfumeriewinkel als Douglas, is deze cursus voor jou geschikt. Ben je een schoonheidsspecialist? Het volgen van de cursus geeft je de mogelijkheid je dienstverlening uit te breiden met make-up advies in de schoonheidssalon.

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

We brengen studenten in contact met bedrijven en professionals uit de mode- en beauty industrie, waarbij zij kunnen assisteren en ervaring op kunnen doen in de business.

Deelnemen aan de opleidingen en cursussen van de Style School ByDanie is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Cursus Make-up Artist

Startdata
Zondag 3 oktober 2021 t/m 13 februari 2022
Zondag 13 maart 2022 t/m 7 juli 2022


Klik hier voor de exacte data en tijdstippen waarop de lesen worden gegeven.

Start periode
Maart, oktober 

Aantal lessen
12 lessen

Cursusdagen & tijden
Zondag van
10.30 – 15.30 uur
Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Noord-Holland aan).

Aantal deelnemers
We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 10 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 5 per week
Zelfstudie: gemiddeld 8 uur per week

Model
Elke week dien je zelf een model mee te nemen naar de les. Dit hoeft geen professioneel model te zijn.

Lesgeld
3 x €648 + aanbetaling €1081 inclusief make-up kit t.w.v. €595.
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €2950.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Belastingvoordeel
Scholingsaftrek: voor deze cursus kun je geld terugkrijgen van de belastingdienst. Een belangrijke voorwaarde is dat je de cursus zelf hebt betaald. Bereken hier hoeveel.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Style School ByDanie Make-up startpakket ter waarde van €595.

Eventuele extra kosten
– Reis- en parkeerkosten
– Benodigdheden opdrachten en printwerk
– Een professionele kwastenset (is eventueel af te nemen tijdens de les).

Vergroot je carrièrekansen
Na het volgen van de cursus Make up Artist ben jij in staat iedereen een fantastische uitstraling te geven en creëer je high fashion make-up van modellen, artiesten en personalities voor editorial shoots, campagnes en media optredens. Met de állerbeste beauty experts als docent, Leco van Zadelhoff als master en uiteenlopende praktijkopdrachten bouw jij meteen aan je ervaring, portfolio én netwerk. De meest efficiënte make-up cursus van Nederland.

Learn from the best
Reality school. Bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de beauty industrie zoals Astrid Mookhoek (visagist van o.a. Nikkie Plessen), Amanda Rijff (flawless face guru) en Leco van Zadelhoff (make-up & hair artist van o.a. Chantal Janzen).

Klein & particulier
Style School ByDanie is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut in de fashion capital van Nederland, Amsterdam. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

Kies voor kwaliteit
Style School ByDanie is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

Style School ByDanie is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Ready to become a make-up artist?

Ready to become a make-up artist?

Dan ontvangen wij je graag op de Style School ByDanie!

Learn
  from the best

Learn
  from the best

Reality school. Bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de beauty industrie zoals Astrid Mookhoek (visagist van o.a. Nikkie Plessen), Amanda Rijff (flawless face guru) en Leco van Zadelhoff (make-up & hair artist van
o.a. Chantal Janzen).

Style-school-bydanie-Astrid-Mookhoek
Astrid
Mookhoek

Make-up artist

Style-school-bydanie-Amanda-Rijff
Amanda
Rijff

Make-up artist

Leco
van Zadelhoff

Make-up & hair artist

bekijk hier onze andere cursussen

bekijk hier onze andere cursussen

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via whats app of meld je aan voor de open dag.

cursus-make-up-artist-leco-van-zadelhoff-model
cursus-make-up-artist-amanda-rijff
cursus-make-up-klas
cursus-make-up-model
StyleSchoolByDanie_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de Style School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van de Style School ByDanie.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.