Skip to content
element-55_creative_business_school-shortcourse

Cursus
Fashion & media styling

Cursus
Fashion & media styling

13 lessen
Start in: maart, oktober

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

CURSUS
FASHION STYLIST

CURSUS
fashion stylist

cursus-fashion-media-styling-grazia
cursus-fashion-media-styling-still-life-shoot

CURSUS FASHION STYLIST – FOTO STYLING – MEDIA & PRODUCT STYLING

Gedurende 13 weken ga je een middag per week aan de slag met de belangrijkste thema’s van Fashion & Media Styling. Naast theorielessen over conceptontwikkeling, doelgroepanalyse en catwalkanalyses, speelt de praktijk een belangrijke rol in het cursusprogramma. Na het volgen van deze cursus ben je in staat zelfstandig modeproducties, campagnes en e-commerce beelden te ontwerpen, produceren en stylen voor magazines, modebedrijven en merken.

Learning by doing! Thema’s als editorial styling en commerciële styling worden gelijk omgezet naar praktijkgerichte opdrachten. Zo organiseren we tijdens de cursus meerdere fotoshoots met een topteam, bestaande uit professionele fashion fotografen, visagisten en modellen. Onder begeleiding van een ervaren vakdocent werk je naar een zelfstandige eindshoot of modeproductie toe.

Tijdens de cursus krijg je een kijkje in de keuken van een gerenomeerd  PR-bureau. Dé plek waar jij straks als stylist je kleding leent. Voormalig Fashion Director van de Linda. meiden en hoofdredacteur van de Vogue Yeliz Cicek komt langs voor een inspirerende masterclass.

Programma
– Concept ontwikkeling voor shoots
– Moodboards maken
– Trends spotten op catwalk
– Concepten presenteren
– Shopping- & fashion pagina’s voor (online) magazines
– Editorial styling
– Commerciële styling
– Zelfstandig mode series produceren en stylen.

Shoots 
 1x Commerciële shoot fotoshoot met top fotograaf, make-up artist, modellen in Studio 55. 
– 1x Editorial shoot in studio 55 met top fotograaf, make-up artist, modellen in Studio 55. 
– 1x Vrijwerk shoot (zelfstandig modeserie maken)

Masterclass
– Masterclass Hoofdredacteur Kelly Staa, hoofdredacteur Cosmopolitan

De genoemde masterclass is onder voorbehoud i.v.m. beschikbaarheid (gast)docent. Deze worden dan vervangen door een andere vooraanstaande naam uit het vak.

Praktijkervaring
Tijdens de cursus doe je tijdens opdrachten een hoop praktijkervaring op. Cursisten worden ook na de cursus nog regelmatig gevraagd om te assisteren tijdens stylingklussen door onze docenten en partners. Hiermee bouw je aan een professioneel netwerk en portfolio. Doordat je les krijgt van professionals en praktijkervaring opdoet tijdens de cursus, leer je snel hoe de business werkt. Met het 55 Creative Business School certificaat op zak heb je een voorsprong op de arbeidsmarkt omdat je opvalt tussen de massa.

WORD PROFESSIONEEL FASHION STYLIST

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Affiniteit met mode is gewenst. De cursus wordt afgesloten met een eindopdracht en een portfoliopresentatie. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan onze opleidingen en cursussen is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Start periode
Maart en oktober 

Aantal lessen
13 lessen

Cursusdagen & tijden
Woensdagavond van 18.30 – 21.30 uur
Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Noord-Holland aan).

Locatie
Hilversum Media Park

Aantal deelnemers
Max. 20 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 8 uur per week.

Benodigdheden
– Laptop
– Procesboek 

 

Cursus Fashion & Media Styling

Startdata
02-10-2024 t.m 29-01-2025 (woensdagavond)
19-03-2025 t/m 02-07-2025 (woensdagavond)

Klik op lesrooster voor de exacte lesdagen en tijdstippen.

Lesgeld
3 x €400 + aanbetaling €1270.
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €2395.
Inschrijfgeld €50.

* Het lesgeld kan jaarlijks met maximaal 3% worden geïndexeerd.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal
– Starterskit

Bijkomende kosten
– Reiskosten
– Benodigdheden opdrachten en printwerk

Vergroot je carrièrekansen
De dynamische fashion business vraagt om enthousiaste, breed opgeleide Fashion Stylisten met kennis van het stylingvak. Naast inhoudelijke kennis bieden wij een netwerk voor het leven. Door onze bekende gastdocenten uit de fashion industrie leer jij niet alleen de vooraanstaande namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. 

Onze afgestudeerde stylisten zijn zeer gewild en breed inzetbaar. Bedrijven en bekende stylisten vragen ons vaak om stagiaires en assistenten vanwege de goede ervaring met onze studenten. Circa 90% van onze cursisten is werkzaam in de fashion branche op diverse functies bij bedrijven als Grazia, Marie Claire, &C, Loavies, Bijenkorf, Zalando, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, The Voice of Holland, Goede Tijden Slechte Tijden, diverse televisieproductiebedrijven of als assistent van bekende stylisten en influencers. Klik hier voor meer over een toekomst in de fashion en media.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn in de wereld van Fashion & Media. Diverse vooraanstaande en bekende namen uit die wereld delen tijdens onze populaire masterclasses hun ervaringen uit de praktijk.

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie allround fashion en branding specialisten op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

 

Kies voor kwaliteit
Onze onderwijsinstelling is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

Wij zijn een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

BACKSTAGE VIDEO

BACKSTAGE VIDEO

What our students say

We love feedback! En vragen er dan ook altijd om. Lees je mee?

Marjolein
Lees verder
Ik heb enorm veel geleerd en daarbij een hele leuke tijd gehad!
Estelle
Lees verder
Ik ben super blij dat ik de cursus ben gaan doen. Ook het verschil in masterclasses vond ik zoooo leuk. Iedereen van de klas had er elke week zin in en was super gezellig! Ik heb heel veel geleerd. Ik wist bijvoorbeeld niet dat mode ook gecombineerd kan met psychologie, en daar wil ik graag op verder gaan.
Katja
Lees verder
Leuke cursus, fijne les locatie, mooie vormgeving in handleiding en slides tijdens de lessen.
Loraine
Lees verder
Ik heb de cursus als erg leerzaam ervaren, ik heb precies dat geleerd wat ik miste. Dus ik ben erg blij met deze cursus.
Marie
Lees verder
Onwijs leerzame tijd gehad hier in Hilversum. Docenten nemen echt graag de tijd voor je om je verder te helpen. Mega leuke tijd gehad, een aanrader 😉
Nazan
Lees verder
Al met al vind ik 55 een hele toffe, inspirerende school.
Vorige
Volgende

Gebaseerd op 485 reviews

Ready to become a stylist ?

Ready to become a stylist ?

Dan is de cursus Fashion & Media Styling écht iets voor jou!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality school: bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de fashion industrie zoals Yeliz Çiçek, Jetteke van Lexmond, Martien Mellema en nog vele anderen.

KELLY
STAA

Editor in chief Cosmopolitan

Yeliz
ÇIÇEK

Hoofdredacteur Vogue NL

55-Creative-Business-School-Famke-Mesman
Famke
Mesman

Fashion stylist

XAVIERA
AUBRI

Contributing Fashion
Editor Vogue NL

Courses

Courses

Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info

Art & Fashion Illustration

Wil je leren hoe je je creatief op papier kunt uiten? En hoe je als illustrator aan de slag kunt? In 15 klassikale lessen leer je beroepsmatig illustraties maken die publicaties van meer waarde voorzien, een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen en samenwerken met uitgevers en beeldagenten. Je gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen en leert door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info
Avondopleiding Mode en Media Styling

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Grafische Vormgeving

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

Meer info

Art & Fashion Illustration

Wil je leren hoe je je creatief op papier kunt uiten? En hoe je als illustrator aan de slag kunt? In 15 klassikale lessen leer je beroepsmatig illustraties maken die publicaties van meer waarde voorzien, een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen en samenwerken met uitgevers en beeldagenten. Je gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen en leert door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

Meer info
Cursus Personal Styling

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Newsletter

Newsletter

Meld je aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Backstage
Backstage
cursus-fashion-media-styling-portfolio
Allround styling opleiding amsterdam
cursus-fashion-media-styling-Editorial
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
drop your review