Skip to content
element-55_creative_business_school-shortcourse

Cursus
GRAFISCHE VORMGEVING

Cursus
GRAFISCHE VORMGEVING

15 lessen
Start in: maart en november

Wil jij in 15 klassikale lessen leren hoe je jouw ideeën digitaal kunt visualiseren? Lijkt het je leuk om te leren werken met de programma’s Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je leren vormgeven als een graphic designer? Heb je wellicht de ambitie om dit ook voor anderen te gaan doen? Wil je weten hoe je jouw eigen stijl ontwikkelt en dit vastlegt in een brandbook? Tijdens de cursus Grafische Vormgeving leer je werken met verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud en ontwerp je merkelementen, bewerk je beelden en leg je dit vast in een visuele identiteit.

WORD GRAFISCH VORMGEVER – ART DIRECTOR
Jezelf als freelancer, ondernemer of bedrijf herkenbaar neerzetten is noodzakelijk in de groei van online marketing en digitale media. Met behulp van verschillende grafische elementen zoals een logo, grafische patronen, beeldtaal, kleur, typografie en templates zet je een consistente visuele identiteit neer. Door dit vast te leggen in een brandbook heb je altijd een visuele leidraad en briefing waarmee jij en anderen kunnen werken. Samen met onze docent Digital Branding, Femmie Mulder ga je aan de slag met het ontwerpen in verschillende Adobe programma’s en ontwikkel je een eigen merkidentiteit.

Tijdens deze cursus denk je ook na over het maken van content binnen de stijl van een (of jouw) merk. Dit kan eenvoudig tijdens één van de lessen in onze aangrenzende Studio 55. Vervolgens leer je jouw beelden te bewerken en krijg je een masterclass van een vooraanstaande fotograaf over hoe je dit kunt doen.

Aan het einde van de cursus weet je hoe je kunt werken in verschillende Adobe Creative Cloud* programma’s en heb je bovenal een eigen stijl in grafische vormgeving ontwikkeld. Je begrijpt hoe je dit kunt vastleggen in een brandbook en kunt aan de slag als grafisch ontwerper voor bedrijven en merken.

Resultaat

 • Je kunt jouw creatieve ideeën omzetten in concrete grafische ontwerpen.
 • Je kunt werken met Photoshop, Illustrator en InDesign.
 • Met behulp van een brandbook weet je een visuele identiteit vast te leggen.
 • Je hebt jouw eigen grafische handschrift ontwikkeld.
 • Je kunt grafische elementen zoals een logo en patronen ontwerpen.
 • Je kunt beelden bewerken zodat deze gezamenlijk één geheel vormen.
 • Je kunt jouw grafische ontwerpen vertalen naar templates voor bijvoorbeeld social media of mockups.

* 55 Creative Business School is partner van Slim.nl. Onze cursisten kunnen via Slim.nl met korting een abonnement op Adobe Creative Cloud afsluiten.

Behind
the scenes

Behind
the scenes

Cursus Graphic Design Creative Business School
Cursus Graphic Design Creative Business School
Cursus Graphic Design Creative Business School

Wil je leren werken met verschillende grafische programma’s zoals Photoshop, Illustrator en InDesign? Wil je stap voor stap toewerken naar een visuele merkidentiteit die bij jouw onderneming past? Of misschien wel een hypothetisch merk ontwerpen? Wil je leren hoe je beelden kunt bewerken? Wil je weten hoe je een authentiek logo ontwerpt met bijbehorende merkelementen? Wil je creatieve ideeën kunnen visualiseren? Dan is de cursus Grafisch Vormgever de cursus die bij jou past.

Learn by doing!
In 15 lessen leer je de basis van grafisch ontwerp en hoe je met verschillende grafische programma’s aan de slag kunt. Zo gaan we tijdens de cursus aan de slag met het ontwerpen van een logo, leren we beeld bewerken, leren we van elkaar door onze ontwerpen aan elkaar te presenteren en leggen we onze ontwerpen vast in een visuele identiteit. Onder begeleiding van een ervaren graphic designer werk je naar de eindopdracht toe: een brandbook waarin een visuele merkidentiteit is vastgelegd.

Na het volgen van deze cursus weet je hoe je verschillende merk elementen zoals een logo kunt vormgeven en visualiseren. Met behulp van mock-ups weet je hoe je creatieve ideeën concreet kunt maken. Je weet hoe je templates in kunt zetten als verlengstuk van een visuele identiteit en weet dit vast te leggen in een brandbook. Je beheerst verschillende grafische tools en weet welke tool je waarvoor in kunt zetten.

Praktijkervaring 
Tijdens de cursus doe je een hoop praktijkervaring op door het geleerde meteen toe te passen in uiteenlopende opdrachten. Cursisten leren zichzelf en eventueel hun onderneming weer te geven in een visuele identiteit. Daarnaast krijgen ze in de les verschillende opdrachten en leren ze stap voor stap hoe je van A tot Z naar een brandbook toewerkt. Doordat je les krijgt van professionals en praktijkervaring opdoet tijdens de cursus, leer je snel hoe je jouw bedrijf, en dat van anderen, een onderscheidend gezicht geeft.

Persoonlijke begeleiding
Heb je eenmaal thuis nog vragen over de stof, of wil je graag nog persoonlijke feedback op je opdracht? Gedurende de cursus is de docent ook buiten de les bereikbaar voor vragen en persoonlijke begeleiding.

Introductie
– Wat is grafisch ontwerp?
– Wat zijn belangrijke regels binnen grafisch ontwerp?
– Wat is belangrijk qua resolutie en kleur voor verschillende mediakanalen ?

Grafische elementen
– Hoe maak je een logo en waar moet dit aan voldoen?
– Hoe kun je een lettertype aanpassen naar je wens?
– Hoe maak je een patroon?
– Hoe maak je een illustratie?
– Hoe geef je iets een 3D-effect?

Beeldbewerking
– Wat is retoucheren en hoe doe je dit?
– Hoe snijd je elementen uit en gebruik je een andere achtergrond?
– Hoe werk je met meerdere lagen?
– Hoe werk je met verschillende filters voor foto’s?
– Hoe zet je objecten op een andere plek of bewerk je specifieke onderdelen van een foto?

Mock-ups en templates
– Wat zijn mock-ups en wanneer zet je deze in?
– Hoe werk je met mock-ups?
– Wat zijn templates en hoe bedenk je die?
– Hoe maak je templates voor een social mediakanaal?

Brandbook
– Hoe leg je grafische elementen vast?
– Wat is een brandbom en waarvoor dient het?
– Hoe ontwikkel je een eigen stijl in een brandbook? 
– Hoe maak je een brandbook drukklaar? 

Voor zowel freelancers, ondernemers als bedrijven die als doel hebben om zelf aan de slag te gaan met graphic design. Voor professionals die verschillende grafische elementen willen ontwerpen zoals een logo, templates, patronen en illustraties en deze willen gaan toepassen in verschillende merk en marketing uitingen. Of iedereen die het leuk vindt om haar of zijn kennis op het gebied van grafische vormgeving te vergroten.

Aan deze cursus worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel instellingscertificaat van deelname. Voor het behalen van je certificaat dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd.

Deelnemen aan de opleidingen en cursussen van de 55 Creative Business School is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger. 

Start periode
Start in: maart en november

Aantal lessen
15 lessen

Cursusdagen & tijden
Dinsdag of woensdag van  18.30 – 21.30 uur

Er is geen les op nationale feest- en vakantiedagen (wij houden de schoolvakanties van Regio Noord aan).

Locatie
Hilversum Media Park

Aantal deelnemers
We streven naar een groepsgrootte van ongeveer 18 deelnemers.

Studiebelasting
Lesuren: 3 per week
Zelfstudie: gemiddeld 6 uur per week.

Benodigdheden
– Laptop 
– Adobe Creative Cloud 

Korting op Adobe Creative Cloud
55 Creative Business School is partner van Slim.nl. Onze cursisten kunnen via Slim.nl met korting een abonnement op Adobe Creative Cloud afsluiten.

Cursus Grafische Vormgeving

Startdata
06-11-2024 t/m 05-03-2025 (woensdagavond)
12-03-2025 t/m 02-07-2025 (woensdagavond

Klik op lesrooster voor de exacte lesdagen en tijdstippen.

Lesgeld
3 x €300 + aanbetaling €1165.
Bij betaling ineens ontvang je €75 korting. Totale cursusgeld is dan €1990.
Inschrijfgeld €50.

* Het lesgeld kan jaarlijks met maximaal 3% worden geïndexeerd.

Korting op Adobe Creative Cloud
55 Creative Business School is partner van Slim.nl. Onze cursisten kunnen via Slim.nl met korting een abonnement op Adobe Creative Cloud afsluiten.

Betalingsvoorwaarden
De aanbetaling of totaalfactuur dient tien werkdagen voor aanvang van de opleiding te zijn voldaan. De termijnen worden maandelijks gefactureerd. Onze opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Verlaag je studiekosten
Er zijn verschillende fiscale regelingen voor werknemers en werkgevers waarmee je de netto studiekosten flink kunt verlagen. Zo kun je studeren op kosten van je werkgever. Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Jouw werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Inbegrepen kosten
– Lessen
– Lesmateriaal

Vergroot je kansen
Grafische vormgeving neemt in de huidige maatschappij een belangrijke plaats in. Je ziet het overal om je heen. Het is een onmisbaar aspect in marketing en communicatie. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor visuele communicatie voor eigen rekening te nemen. Ze huren freelancers in, nemen vormgevers in dienst of herscholen eigen personeel. 

Na het volgen van deze cursus weet je hoe je verschillende merkelementen zoals een logo kunt vormgeven en visualiseren. Met behulp van mock-ups weet je hoe je creatieve ideeën concreet kunt maken. Je weet hoe je visuele communicatie zoals templates in kunt zetten als verlengstuk van een visuele identiteit en weet dit vast te leggen in een brandbook. Je beheerst verschillende grafische tools en weet welke tool je waarvoor in kunt zetten.

Learn from the best
Reality school. Je krijgt les van docenten die zelf actief zijn als grafisch vormgever voor bedrijven, merken of media. 

Kleinschalig & particulier
55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie creatives op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij dan ook een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle creatieve loopbaan.

Kies voor kwaliteit
55 Creative Business School is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Onze onderwijsinstelling voldoet daarmee aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

55 Creative Business School is aangesloten bij de Nederlandse raad voor toezicht en opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

What our students say

We love feedback! En vragen er dan ook altijd om. Lees je mee?

Romy
Lees verder
Het is echt een school van deze tijd met veel kundige mensen. Goede vibe!
Jytte
Lees verder
Super waardevolle cursus waar ik veel heb geleerd en nu kan toepassen in mijn eigen werkveld. Ik zou het zo weer doen!
Ela
Lees verder
Superleuk, deskundig en inspirerende opleiding!
Bella
Lees verder
Ik vond de sfeer tijdens de lessen heel fijn en je wordt erg persoonlijk behandeld.
Vorige
Volgende

Gebaseerd op 485 reviews

Ready to become a GRAPHIC DESIGNER?

Ready to become a GRAPHIC DESIGNER ?

Dan is deze cursus écht iets voor jou!

Learn
from the best

Learn
from the best

Reality school. Bij ons leer je het vak van vooraanstaande namen uit de creatieve industrie zoals Digital Branding expert Femmie Mulder. Zij ontwerpt en realiseert visuele merkidentiteiten voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals merkstrategen, architecten en lifestyle brands.

Femmie Mulder Brand Creative Graphic Design
Femmie
Mulder

Digital Branding expert

Marjolein
Bongers

LinkedIn expert

Courses

Courses

Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Art & Fashion Illustration

Wil je leren hoe je je creatief op papier kunt uiten? En hoe je als illustrator aan de slag kunt? In 15 klassikale lessen leer je beroepsmatig illustraties maken die publicaties van meer waarde voorzien, een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen en samenwerken met uitgevers en beeldagenten. Je gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen en leert door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

Meer info
Cursus Fashion & Media Styling

Fashion & Media Styling

Is het jouw grote droom om Fashion & Media Stylist te worden? Droom je van een publicatie in de Elle, Grazia of internationale Vogue? En wil je graag de styling en productie verzorgen tijdens fotoshoots voor toonaangevende magazines, fashion brands, digitale media of e-commerce bedrijven? Schrijf je dan in voor de cursus Fashion & Media Styling. Tijdens deze cursus van 13 weken bouw je meteen je portfolio op en krijg je les van fashion stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie.

Meer info

Cursus Personal Styling

Wil je graag mensen helpen met het ontwikkelen van hun persoonlijke stijl? Ben je een modekenner? En gaat je fashion hart sneller kloppen van shoppen? Leer alle kneepjes van het stylingvak tijdens de cursus Personal Styling: van wardrobe planning tot personal shoppen en van communicatie tot toffe looks stylen.

Meer info

Social Media Branding

Wil je weten hoe jij social media kunt inzetten voor je bedrijf, merk of personality, maar vind je het lastig om te bepalen hoe je dit kunt aanpakken? Ben je benieuwd hoe je via deze kanalen je naamsbekendheid kunt vergroten of hoe je je ideale klant aanspreekt en met welke content? In de cursus Social Media leer je hoe je je bedrijf vorm kunt geven op social media, hoe je de juiste doelgroep aantrekt en hoe een volger een klant wordt.

Meer info

Avondopleiding Mode & Media Styling

Ontwikkel je talent voor mode met deze beroepsgerichte avondopleiding Mode & Media Styling. In 26 weken ga je één avond per week aan de slag met de verschillende onderdelen van fashion, media en personal styling. Je krijgt les van stylisten die werken voor grote (inter)nationale magazines, modebedrijven en merken in de fashion en media industrie. Ondertussen bouw je meteen een professioneel portfolio en start je met een goed netwerk.

Meer info

Art & Fashion Illustration

Wil je leren hoe je je creatief op papier kunt uiten? En hoe je als illustrator aan de slag kunt? In 15 klassikale lessen leer je beroepsmatig illustraties maken die publicaties van meer waarde voorzien, een persoonlijk handschrift en beeldtaal ontwikkelen en samenwerken met uitgevers en beeldagenten. Je gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen en leert door middel van creatieve oefeningen te visualiseren wat je wilt communiceren.

Meer info

Heb je nog vragen over een opleiding, cursus of de inschrijfprocedure? We helpen je graag persoonlijk verder.
Plan via onderstaande button een belafspraak, stel je vraag via het contactformulier of meld je aan voor de open dag.

Newsletter

Newsletter

Meld je aan en ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Backstage
Backstage
cursus-fashion-media-styling-portfolio
Allround styling opleiding amsterdam
cursus-fashion-media-styling-Editorial
55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
drop your review