Skip to content

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je veelgestelde vragen over studeren bij 55 Creative Business School.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Inschrijven en toelating

STAP 1.
Schrijf je direct online in via de inschrijfbutton. Meer weten over de inschrijfprocedure? Kijk voor meer informatie
op de ‘inschrijfprocedure’ pagina.

Je kunt je ook tijdens onze Open Dag of een persoonlijk adviesgesprek inschrijven. Aanmelden voor de Open Dag kan hier.

Ps: Hulp nodig met inschrijven? Je kan ook bellen met onze studieadviseurs, ze helpen je graag bij de inschrijving. Meld je hier aan voor een telefonisch adviesgesprek.

STAP 2.
Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met hierin de opleidingsovereenkomst. Deze digitale overeenkomst dien je voor akkoord te ondertekenen via de blauwe button onderin de e-mail.
Ps: Heb je deze niet ontvangen? Controleer je spambox of stuur een email naar info@55creativebusinessschool.nl.

STAP 3.
Na het ondertekenen van de opleidingsovereenkomst ontvang je een factuur voor het inschrijfgeld. Zodra deze betaald is, is je inschrijving voltooid en ben je van je plekje verzekerd. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin een STAP-aanmeldbewijs. 

Na het ondertekenen van de opleidingsovereenkomst van 55 Creative Business School, het accorderen van de algemene voorwaarden en het betalen van het inschrijfgeld. 

Met inachtneming van artikel 9 van onze Algemene Voorwaarden kun je, indien gewenst, je inschrijving annuleren.

Reeds betaald inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd, tenzij binnen 14 dagen na inschrijving een schriftelijke annulering wordt ontvangen.

De toelatingseisen voor de opleidingen vind je op de pagina’s van de opleidingen bij toelatingseisen en niveau. Indien je twijfelt over toelating, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs op werkdagen tussen 10.00 – 17.00 uur.

Heb je als vooropleiding havo, vwo, mbo 4 of hoger, dan kun je je direct inschrijven. Bij mbo 3 of lager plannen we een toelatingsgesprek in om de geschiktheid voor het volgen van de opleiding te beoordelen. In het online inschrijfformulier kun je meteen een afspraak inplannen.

Plan hier je toelatingsgesprek in.

Aan onze cursussen worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld.

Bij mbo 3 of lager plannen we een toelatingsgesprek in. Tijdens het toelatingsgesprek beoordelen we de geschiktheid voor het volgen van de opleiding. We vragen naar je motivatie, vooropleiding, toekomstplannen en wensen.

Plan hier je toelatingsgesprek in.

Aan onze cursussen worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld.

Hbo denk- en werkniveau.

Deelnemen aan onze opleidingen en cursussen is mogelijk vanaf 17 jaar. Ben je op het moment van inschrijving jonger dan 18 jaar, dan vragen we om schriftelijke toestemming van je ouder, voogd of wettelijk vertegenwoordiger.

Ben je jonger dan 18 jaar en niet in het bezit van een startkwalificatie (minimaal) diploma havo, vwo of mbo niveau 2 of hoger), dan ben je verplicht een vrijstelling van de kwalificatieplicht bij de leerplichtambtenaar aan te vragen bij de gemeente van je woonplaats.

Na het invullen van het online inschrijfformulier, ontvang je een bevestigingsmail met daarin de opleidingsovereenkomst. Heb je deze niet ontvangen? Controleer je spambox of stuur een email naar hello@55creativebusinesschool.nl

Onze cursussen zijn ook beschikbaar voor bedrijven en grote groepen. Samen kunnen we een training ontwikkelen afgestemd op je wensen. Wil je je team verder ontwikkelen op een van onze vakgebieden? Of wil je een cursus op maat die aansluit op de behoeften van de organisatie? Samen bekijken we de mogelijkheden voor maatwerk en incompany trainingen. Neem dan contact met ons op.

Financieel

Afhankelijk van de gekozen opleiding/cursus kan gekozen worden voor de volgende betaalopties:

  • Totaalfactuur. Bij betaling in een keer wordt een korting gegeven.
  • Betaling in termijnen* + aanbetaling. 

De hoogte van de korting bij betaling in een keer en het aantal termijnen waarin kan worden betaald, staat vermeld bij de betreffende opleiding/cursus bij ‘prijs’.

Betalingsvoorwaarden
Vier weken voor aanvang van de opleiding/cursus ontvangt student/cursist per e-mail een factuur voor het totaalbedrag ofwel voor de aanbetaling. Deze factuur dient uiterlijk 10 werkdagen vóór aanvang van de opleiding/cursus te worden voldaan door middel van de bijgevoegde iDEAL-betaallink of worden overgeboekt naar het bankrekeningnummer zoals vermeld op de factuur.

Voor meer informatie over betalingen zie artikel 8 in onze algemene voorwaarden. 

* Bij een korte cursus/opleiding (minder dan 6 lessen) ontvang je een totaalfactuur. Het is hierbij niet mogelijk om in termijnen te betalen

Als deeltijdstudent heb je geen recht op studiefinanciering en een ov-jaarkaart. Omdat de kosten van een opleiding, cursus of masterclass gericht zijn op je (toekomstig) beroep zijn deze kosten aftrekbaar voor de belasting. Dit kan flinke korting opleveren voor zowel de werkgever als voor particulieren. Een belangrijke voorwaarde is dat je de opleiding of cursus zelf hebt betaald. Meer informatie vind je op www.belastingdienst.nl.

Doordat je bij 55 Creative Business School flexibel kunt studeren, zijn de opleidingen goed te combineren met een (parttime) baan om zelfstandig aan de kosten van de opleiding te kunnen voldoen.

Veel werkgevers stimuleren werknemers om een opleiding te volgen en zijn daarom bereid in sommige gevallen je studiekosten geheel of gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. Je werkgever heeft direct voordeel van je nieuwe kennis en vaardigheden. Bovendien zijn studiekosten volledig fiscaal aftrekbaar voor je werkgever.

Wil je aan een opleiding of cursus beginnen tijdens je uitkering? Scholing of omscholing kan je helpen bij het vinden van nieuw werk. Je kunt het UWV vragen om de opleiding of cursus te betalen.

Onze opleidingen en cursussen zijn vanuit de overheid wettelijk vrijgesteld van btw. Het lesgeld van de 55 Creative Business School is daarom vrij van btw. Werkgevers kunnen gebruik maken van fiscale regelingen indien zij de scholingskosten voor hun rekening nemen. Informeert u bij de belastingdienst naar de mogelijkheden.

Vier weken voor aanvang van de opleiding/cursus ontvangt student/cursist per e-mail een factuur voor het totaalbedrag ofwel voor de aanbetaling. Deze factuur dient uiterlijk 10 werkdagen vóór aanvang van de opleiding/cursus te worden voldaan door middel van de bijgevoegde iDEAL-betaallink of worden overgeboekt naar het bankrekeningnummer zoals vermeld op de factuur.

Voor meer informatie over betalingen zie artikel 8 in onze algemene voorwaarden. 

 

In de kosten van een opleiding en cursus zijn inbegrepen de lessen en lesmateriaal en entree van museum tijdens excursie.

De betalingsvoorwaarden kun je terugvinden in onze Algemene Voorwaarden.

CORONAVIRUS COVID 19

Een medewerker/cursist/student blijft thuis als hij of zij corona heeft of bij de volgende (milde) klachten, ook al ben je volledig beschermd:

  • Neusverkoudheid, loopneus, niezen en keelpijn
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Als een medewerker/cursist/student gedurende de dag klachten ontwikkelt (verhoging, koorts, (neus)verkoudheid, hoesten of moeilijk ademen), gaat hij of zij naar huis. De student meldt zich op gebruikelijke wijze af bij de lesgevende docent én via de mail: office@55creativebusinessschool.nl.

Meer informatie over thuisblijfregels:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/basisregels

Medewerkers/studenten/cursisten van 18 jaar en ouder hoeven niet in quarantaine als zij in de afgelopen 8 weken positief getest zijn en geen klachten hebben, of als zij meer dan 1 week geleden een boostervaccinatie hebben gehad en geen klachten hebben. Medewerkers/studenten/cursisten jonger dan 18 jaar hoeven als zij in aanraking zijn geweest met iemand die corona heeft niet in quarantaine als zij zelf geen klachten hebben. Er is hierbij geen onderscheid tussen of de medewerker/student/cursist wel of niet gevaccineerd is.

De isolatieduur is minimaal 5 dagen, indien 24 uur klachtenvrij.

Als de student/cursist thuis moet blijven in verband met de quarantaine regels, dient de student/cursist zich af te melden bij de lesgevende docent en via de mail: office@55creativebusinessschool.nl

Meer informatie over thuisquarantaine:  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/thuisquarantaine

Per 25 februari is het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de school niet meer verplicht. De 1,5 meter afstandsregel is binnen de school komen te vervallen. Het advies blijft om twee keer per week een preventieve zelftest te doen. Daarnaast blijven de basisregels gelden. Was regelmatig je handen, hoest en nies in de elleboog, geen handen schudden en met klachten thuisblijven.

Scholing

Na het succesvol afronden van een cursus ontvang je een officieel instituutscertificaat van deelname. Voor het behalen van een certificaat van deelname dien je minimaal 80% van de lessen te hebben gevolgd en de opdrachten naar behoren te hebben uitgevoerd. 

 

 

Na het succesvol afronden van een opleiding ontvang je een officieel instituutsdiploma. Voor het behalen van een diploma dien je tenminste 90% van de lessen te hebben gevolgd en alle onderdelen van de betreffende opleiding naar behoren te hebben afgerond.

Ook weegt mee in de beoordeling het procesboek, waarin je door middel van bewijzen en reflecties aantoont welke kennis en competenties zijn verworven voor bepaalde vakken. Elk vak wordt afgesloten met een eindopdracht.

Indien een eindopdracht met een onvoldoende wordt beoordeeld dan kun je per semester één herkansing aanvragen en de opdracht verbeteren of inhalen binnen de door 55 Creative Business School genoemde periode.

Voor de opleidingen streven we naar maximaal 30 studenten per klas. De cursussen bestaan uit 10 tot 20 deelnemers.

Volg je een opleiding bij 55 Creative Business School dan word je begeleid door een Student Counselor. Deze is je eerste aanspreekpunt gedurende de opleiding. Zo volgt de student counselor jouw studieresultaten en houdt je algemene welbevinden in de gaten. Ook voor meer persoonlijke vragen rondom het curriculum kun je bij de student counselor terecht.

Je ontmoet de docent bij de klassikale bijeenkomsten maar je kunt ook vragen aan je docent stellen via de mail. In de lessen wordt theorie afgewisseld met praktijkopdrachten. Bij elk nieuw project krijg je een uitgebreide briefing over de opdracht, inclusief voorbeelden. De daaropvolgende lessen wordt er zelfstandig, in duo’s of groepjes gewerkt aan de opdrachten en projecten onder begeleiding van een docent. Tijdens deze lessen wordt er tussentijds gepitched, gepresenteerd en door docenten gecoached. Elk vak sluit je af met een eindpresentatie of opdracht. Deze opdracht wordt op verschillende onderdelen en competenties beoordeeld. Daarbij ontvang je tijdens de evaluatie feedback op je werk.

De lessen zijn in het Nederlands. Buitenlandse studenten zullen de Nederlandse taal in voldoende mate moeten beheersen om de lessen goed te kunnen volgen.

Twee weken voor aanvang van de opleiding ontvang je informatie over de eerste les via de mail. Bij de opleiding en cursussen ontvang je je studiemateriaal vaak tijdens de eerste bijeenkomst. Aanvullende informatie krijg je van de docent tijdens de opleiding.

Studie voorlichting

Het is mogelijk om onze school te bezoeken tijdens de open dagen of informatieavonden. Tijdens de open dag of informatieavond proef je de sfeer van ons opleidingsinstituut, kan je werk van studenten bekijken en kun je vragen stellen aan aanwezige docenten en (oud)studenten. Aanmelden kan hier

Ja! We plannen graag een online adviesgesprek met je in. Tijdens een persoonlijk (advies)gesprek zoeken we samen naar een 55 Creative Business School opleiding of cursus, die voldoet aan jouw toekomstplannen en wensen. Wil je graag een online adviesgesprek inplannen? Klik dan hier.

Of stuur een mail naar hello@55creativebusinessschool.nl dan plannen wij een gesprek samen met je in.

Voor een bezoek aan de open dag of informatieavond dien je je van te voren aan te melden.

Er wordt van te voren gevraagd met hoeveel personen je wenst te komen.

Het is toegestaan om je ouder(s)*, een vriend of vriendin mee te nemen naar de open dag of informatieavond. Geef dit wel even van tevoren aan. Tijdens de presentatie is er namelijk maar een beperkt aantal bezoekers mogelijk.

*Gezien de huidige situatie rondom coronavirus COVID-19 stellen we een maximum aantal van 30 bezoekers. We raden je daarom aan je tijdig aan te melden voor de open dag of informatieavond.

Overige vragen

De creatieve industrie groeit hard en heeft voortdurend behoefte aan jong creatief talent. 55 Creative Business School biedt een netwerk voor het leven. Door onze bekende gastdocenten uit de fashion & media industrie leer jij niet alleen de vooraanstaande namen uit het vak kennen, maar maken deze professionals ook kennis met jouw talent. Je krijgt de kans om buiten schooltijden backstage te helpen tijdens shoots en kan stages lopen bij onze partners. Hierdoor krijg je de kans al tijdens je opleiding aan je eigen netwerk te bouwen.

Onze afgestudeerde 55 Creative Business School studenten zijn zeer gewild en breed inzetbaar. Circa 90% van onze afgestudeerden is werkzaam in de fashionbranche op diverse functies bij bedrijven als Elle, internationale Vogue, Grazia, Marie Claire, &C, Linda., Loavies, Bijenkorf, Zalando, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, The Voice off Holland, Goede Tijden Slechte Tijden en bij diverse tv-productie bedrijven als assistent van bekende stylisten en influencers.

Met een diploma van 55 Creative Business School vergroot je je carrièrekansen en bouw je aan een professioneel netwerk. Klik hier voor meer over een toekomst in de fashion en media.

De gemiddelde leeftijd van de studenten van de opleidingen ligt tussen de 17 en 25 jaar. Bij de cursussen ligt de gemiddelde leeftijd van de deelnemers tussen de 25 en 50 jaar.

De algemene voorwaarden kun je hier terugvinden.

55 Creative Business School is een kleinschalig, particulier opleidingsinstituut. Het is ons doel een nieuwe generatie creatieve professionals op te leiden die meteen aan de slag kunnen in de fashion, media en andere creatieve industrieën. Samen met experts uit het vak hebben wij een innovatieve lesmethode ontwikkeld die volledig afgestemd is op de eisen en behoeften van de huidige markt. Praktijkgericht, aandacht voor persoonlijk leiderschap en onderwijs door toonaangevende professionals uit het vak zijn voor ons wezenlijke onderdelen in de voorbereiding op een succesvolle loopbaan in de fashion en media.

CRKBO
Onze onderwijsinstelling is een CRKBO geregistreerde instelling voor beroepsonderwijs. Wij voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

NRTO
55 Creative Business School is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Toezicht en Opleiding (NRTO). NRTO is de overkoepelende brancheorganisatie voor alle particuliere trainings- en opleidingsbureaus in Nederland. De leden van de NRTO houden zich aan een gedragscode die u hier kunt vinden.

   

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Gezien de opbouw van de studie, de praktijkgerichte opdrachten en de inzet van (gast)docenten is dit niet mogelijk.

Reis- of parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Contact
& advies

Contact
& advies

We helpen je graag. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Je kunt ons ook een bericht sturen via het contactformulier.

55CreativeBusinessSchool_Masterclass_LizzyPerridon_1

Before you go

Elke maand het laatste nieuws over de 55 Creative Business School ontvangen? Laat hier je gegevens achter, dan houden wij je op de hoogte van nieuw lesaanbod, online cursussen, exposities en andere activiteiten van 55 Creative Business School.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je graag teruggebeld worden? Vul het onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op

Wil je informatie of heb je een specifieke vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.